Odbornici SDA Sandžaka u Novom Pazaru napustili gradsko skupštinsko zasedanje 1Novi Pazar Foto: Senad Župljanin

Odbornici SDA Sandžaka napustili su, današnje zasedanje gradskog parlamenta u Novom Pazara, jer su nezadovoljni odbijanjem vladajuće većine da podrže njihove dopune dnevnog reda.

Šef odborničke grupe SDA Ahmedin Škrijelj, sa skupštinske govornice, poručio je da njegova partija „ne vidi svrhu učestvovanja u radu lokalnog parlamenta, koji konstantno ne prihvata naše konstruktivne predloge i ne želi da rešava ključne probleme“.

Stranka Sulejmana Ugljanina tražila je da se u dnevni red uvrsti pokretanje inicijative da Srbija porizna genocid u Srebrenici i da negiranje tog zločina bude krivično delo, da se donese odluka o proveri validnosti diplo,a funkcionera i svih zaposlenih u lokalnoj samoupravi, da se raspravlja o realizovanim infrastrukturnim projektima i reorganizaciji mesnih zajednica.

Vladajuća vaćina odbila je predloge i druge opozicione partije, Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića, čiji odbornici su predlagali da se na dnevnom redu nađe rasprava o radu gradskih čelnika i da se iz dnevnog reda povuku tačke o potvrđivanju prdaje gradskih parcela i objekata.

Početak zasedanja lokalnog parlamenta, kao i na prethodnim sednicama, obeležilo je često reklamiranje povreda poslovnika i oštre polemike između odbornika vladajuće većine i opozicije. Nakon toga, određena je pauza, posle koje je nastavljena rasprava o predlozima dopune dnevnog reda koje su predlagali opozicioni odbornici.

Vladajuću većinu čine koalicije okupljene oko Sandžačke demokratske partije (SDP) i SNS, a u opoziciji su sa 20 odbornika SPP (11) i SDA Sandžaka (9).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari