Odbornici u Mitrovici na predlog Samoopredeljenja traže puštanje saobraćaja na mostu na Ibru 1foto EPA/Đorđe Savić

Skupština opštine Severna Mitrovica na današnjem zasedanju donela je, na zahtev odbornice Samoopredeljenja Aide Ferati-Doli, odluku da se nadležnima pošalje zahtev da se omogući sloboda kretanja za automobile na glavnom mostu na Ibru i da se oslobodi prostor oko tog mosta.

Za odluku je glasalo 11 odbornika, jedan odbornik bio je protiv, a jedan uzdržan, preneo je portal Kosovo onlajn.

Tokom rasprave o ovom pitanju bilo je oprečnih mišljenja. Odbornica Ferati-Doli je istakla da je vreme da se omogući sloboda kretanja preko glavnog mosta i da se on oslobodi za saobraćaj, uz obrazloženje da tu odluku treba proslediti Kosovskoj policiji.

Protiv odluke glasao je jedini srpski odbornik Dušan Milunović, koji je istakao da je odluka preuranjena i da se može tumačiti kao korak ka ujedinjenju Severne i Južne Mitrovice, te izazvati incidente.

On je dodao da u trenutnoj osetljivoj političko-bezbednosnoj situaciji to nije pametna odluka lokalne skupštine.

Bilo je i albanskih odbornika koji su smatrali da je dovoljno samo omogućiti nesmetano kretanje u samom kružnom toku kod mosta i da se taj prostor oslobodi od nepropisno parkiranih vozila, ali je na kraju izglasan predlog o podnošenju zahteva da se glavni most na Ibru oslobodi za saobraćaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari