Novih 16 odbornika opštine Severna Mitrovica položili zakletvu 1Printskrin Kosovo onlajn

U Skupštini opštine Severna Mitrovica danas je zakletvu položilo 16 novih odbornika od kojih je samo jedan Srbin, Dušan Milunović sa liste GI Srpski opstanak, javlja Kosovo onlajn.

Nakon što su Srbi napustili kosovske institucije, CIK je odobrio zamenu odbornika u Skupštini opštine Severna Mitrovica, gde su sada u većini Albanci.

Odbornik u SO Severna Mitrovica Skender Sadiku rekao je na početku sednice da ima uslova za izbor novog rukovodstva i pročitao je tačke dnevnog reda. On je rekao i da novi odbornici nisu tu svojom voljom, već „zaslugom odbornika iz Srpske liste koji su podneli ostavke“.

Nakon polaganja zakletve, Ljumi Džaka jedan od odbornika, izrazio je zahtev da novinari zbog gužve i male sale, napuste skupštinsku salu, prenosi Kosovo onlajn.

Među novim odbornicima, kako je to krajem novembra odlučila Centralna izborna komisija, na mesto nekadašnjeg odbornika u SO Severna Mitrovica Nemanje Biševca došla je Aida Ferati Dolji (Doli), Ivana Zaporožca menja Nedžad Ugljanin, a Dušana Dimitrijevića – Baškim Cimilji (Bashkim Cimili), prenosi Kossev.

Bivšu odbornicu u ovoj SO, Ivanu Rakić menja Gzim Aljuši (Alushi), a Jovanu Stanković – Erden Atić.

Biljanu Vukićević sada menja Petrit Miftari, Gordanu Savić – Arben Smajlji (Smajli), a Sinišu Lazić – Meljeke Keljmendi Šipolji (Meleke Kelmendi Shipoli).

Odbornika koji je dao ostavku Nebojšu Milanovića sada menja Nadžije Džema (Naxhije Xhema), Biljanu Vidosavljević menja Jahir Demaku, a Dejana Gurešića – Betim Osmani.

Miodraga Ralića menja Adeljisa Đušinca i Dragišu Maksimovića, prema ovoj listi, zameniće Dušan Milunović.

Novo ime na današnjoj listi odbornika je Fljutur Hamza – Azemi.

U dokumentu odluke Centralne izborne komisije za svakog novog odbornika, naznačeno je i ime onih koje su zamenili.

Navodi se i to da su oni bili naredni kandidati na preuređenom spisku, sa najvećim koeficijentom glasova neposredno iza prethodnog kandidata.

Za ovu sednicu vlada ogromno interesovanje medija, prenosi Kossev.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari