Odgovor na tekst „Ko je Đurđev, skupljač potpisa za odbranu Aleksandra Vučića“

"Vitez sam, nego šta"

Ostavite komentar


  1. Čime se bavi taj njegov Institut,ko ima koristi od njega i ko ga plaća.

  2. Vašeg predsednika niko ne treba da brani. Ako se drži zakona i ustava može mirno da čeka nove izbore. Ali ako to ne radi, već sve radi suprotno i nedemokratski onda mora da trpi kritike i sam brani svoj ugled. Sudovi partije su daleka mračna prošlost.

  3. Lepo je što ste dobili sva ta priznanja i što ste bili u društu takvih ljudi ali ne rekoste za koje zasluge ste vi to sve dobili,šta je to što vas je kandidovalo,preporučilo i dokumentovalo svim tim ordenima?Mogli biste dopuniti, jednom širom biografijom ,da se stvarno uverimo u vaš lik i delo,da budemo ponosni na takvu ličnost,a ne da vas pamte po poltronskoj akciji odbrane prolazne titule i čoveka.

  4. E, moj viteže… Nije zlato sve što sija, niti treba braniti nekoga koji svu silu ima. Baš viteški. Kada je Dolovac nosilac ordena Francuske legije časti, zašto i ti ne bi bio vitez.

  5. Skim si takav si,toliko se nahvali da prosto nemam reči pusti da drugi o tebi kažu ko si i šta si.

  6. Nisam razumeo, da li je ovaj covek kolekcionar svog ovog ordenja koje je pobrojao ili licno odlikovan njima?
    Ako je licno njima odlikovan, nije iskazao kojim je to zaslugama, odnosno, koko je zadobio sva ta dostojanstva, a u javnosti je pravi anonimus. Nikada nisam cuo nista o njemu do sada, dok se sam nije nahvalio.

  7. cenjenog gospodina i “viteza“ bih pitao kako se postaje sve to što on od titula ima? Šta se to radi, kako i čime zaslužuje? Misionarskim hrišćanskim radom, rigoroznim postom, pomaganjem slabih i ugnjetenih? Pa je sada predsednik na redu da ga branite kao slabog i ugnjetenog?

  8. Budeš ovaj vitez, onaj vitez, pokupiš sve egzotične i vrlo retke viteške titule i odlikovanja… i onda sav taj kapital uložiš u „Srpsku ligu“ i Vučića. Moj viteže!

  9. Propustio je da napise, sta on ima zajednicko sa tim silnim ljudima koji navodno dobise to ordenje….

  10. Podosta godina imam , tako da sam svašta pročitao u životu , ali otužniju tupljevinu nisam do sad pročitao , poštovana gospodo !

  11. Da li ovakve nebuloze prolaze igde osim u jadnoj i napaćenoj Srbiji ????

  12. Da bi se nesto zvalo „Institut“ po zakonu treba da ima 7 doktora nauka sa naucnim zvanjima. Ne sega-mega doktora, vec doktora sa naucnim zvanjima.

  13. Jos jedan dokaz da se svak moze okititi raznim „medaljama“ a da one ne znace nista

  14. Al nabroja kojekakve Delbojovske ‘titule’. Kraljevi, princevi, vitezovi, a medju njima i ‘nas’ gedzovan. Biografija mu izgleda preslikana od ‘Obicnog coveka’ Jovanča Mičića. Gedžovan na putu oko sveta medju kraljevima, laznim princevima, vitezovima reda Pekama.

  15. Ima li mesta u institutu i za jednu velicinu kao sto je Felipe Kajetano Lopez Martinez i Gonzales poznatiji kao Čiko.

  16. A koje si to javne i političke ličnosti osim Njega do sada javno branio peticijama?
    Navedi bar jednu.

  17. Može da laže koliko hoće, dobio je šut kartu iz JKP Informatika zbog kafanskih računa od 3.500.000 dinara za manje od godinu dana.
    Bolje da skuplja pare, jer će nakon pravponažne krivične presude sve da vrati.

  18. Možeš da budeš i kosmonaut prvog reda, ali si svoj ugled stavio u funkciju odbrane neodbranjivog. U pitanju je kinta + privilegije kojima tvoj „vitez“ nije odoleo da bi branio ugled neuglednog.

  19. Pamte Novosadjani Trecu Srbiju i viteza Djurdjeva. Sve sto su imali u svojoj nadleznosti je sve stalo u NS, mada ni ranije nije islo kako treba. Vidim da je Djurdjev nakon Informatike nasao uhlebljenje u Transnafti, izmisljotini G17 i DS za uhljebljenje kadrova na grbacu Vojvodjana koja jos uvek radi istu str, verujem uz dobru apanazu. Tako da je vitez u obavezi da radi povremene uvlakacke poslove onima koji ga neguju, recimo prica o NS kao glavnom gradu Srbije, samo mi nije jasno ko mu je dao odlikovanja i na osnovu cega, da to nije neka internet usluga za kupovinu odlikovanja?

  20. „a to ću vam jednostavno odgovoriti: VITEZ – NEGO ŠTA!“

    Princ Valijant, nazalost u stvarnom zivotu, a ne u stripu.

  21. Ne zavidim g. Đurđevu u doba interneta.
    Da pogledamo samo „Viteza Svetog Grala“:
    To što su zvučna imena bila nazočna je zato što se toga dana održavala tradicionalna godišnja fešta, nije bilo njemu u čast.
    Ako pogledate pretposlednji pasus na https://www.cofradiasantocaliz.es/index.php/la-cofradia-del-santo-caliz videćete da SVAKO ko zatraži i ispunjava uslove može biti primljen u dato bratstvo.
    Zanimljivo je da su 2017. još tvrdili da ga je odlikovala Španska kraljevska akademija.
    Bušna priča, ali majstorski nakićena detaljima.

  22. E pa bešavni viteže (VITEŽE- NEGO ŠTA HAHAHAHA) mogao si neke dokaze da izneseš, a ne samo kažeš „nije tačno“ i guraš dalje.

  23. Svaka čast, samo nam recite usled Vaših aktivnosti za koliko se povećao BDP Srbije?

  24. Lično video dekret Tomislava Nikolića da se finansira Slobodan Trkulja… I to je Đurđev završio.

  25. Kad čitam koje je sve viteške titule dobio, od koga, gde i kako se nazivaju, kao da me je neko vremeplovom poslao u srednji teocentrični vek. Vrlo interesantno kao građa za neki roman koji govori o tom vremenu ili film o vitezovima okruglog stola. Veze sa savremenošću to nema, ima svako pravo na nostalgiju za nekim prošlim vremenima, običajima i kostimima, ali da se to predstavlja kao nekakva ozbiljna i realna priča je smešno.

  26. Sine, sve je tako kako veliš. Nego, reci mi gde si sve radio van politike i državnih firmi? Zaradio leba pošteno!

  27. I naša gradonačelnica Sotirovski je klečala kad su gu primali u neki vitezovi templari. To je izgleda neko pomodarstvo u vladajućim strukturama da se kleči pred strancima kako bi postali kobajagi vitezovi…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.