Odgovor Podgorice Vučiću: Srbi su u Crnoj Gori „ravnopravan društveni činilac“

Ostavite komentar


  1. U teoriji, u praksi su rezervoar pretvaranja u Crnogorce“ diskriminacijom kojoj su izlozeni. Sa druge strane Vucicu odgovara da pravi od njih drugu „srpsku listu“ kojom ce da manipulise kao i onom na Kosovu.

    1. Dobra ideja o jedinstvenoj srpskoj listi u Crnoj Gori.
      Na KiM je Srpska Lista ostvarila istorijski rezultat sa preko 55.000 glasova ili 99% izašlih Srba na izbore na KiM.
      Kada sam povodom čuvenog pisama Putinu sa preko 40.000 potpisa, predložio formiranje Jedinstven Srpske Liste, upravo na Danasovom portalu, neko je to pročitao i tu ideju materijali ovako…
      Litje vernika Srpske Pravoslavne Crkve sa od 100.000 – 200.000 Srba pokazuju da bi Srpska Lista u CG imala najmanje 250.000 glasova od nekih 530.000 ukupnih glasova, a njen predsednički kandidat pobedio već u prvom krugu.

  2. Ni jednim tonom Srbija nije izrazila želju za pretenzijom, cilj joj je da zaštiti svoj narod ma gde živeo i pravoslavne svetinje.

  3. Ja koliko znam ta ista Crna Gora njima uskraćuje sva prava, baš kao što to rade Srbima i ostali susedi u regionu. Nedao Bog da Srbija to uradi, svi bi se tad udružili protiv nas. Pa gde je tu pravo i jednakost.

    1. Srbima u CG je uskraćeno pravo da budu jednakiji od drugih. Oni su u CG sa 2,3% pali za potonjih 30 godina na zanemarljivih 28%. Dok su favorizovani Crnogorci sa 200.000. prije 30 godina porasli na nekih nevjerovatnih 25000.

      1. @Mitar

        Jeftini i izlizani spin koji je previse puta ispucan od strane Milovih rezimskih botova.
        Broj onih u Crnoj Gori se izjasnjavaju kao Srbi i onih koji se u Srbiji vise ne izjasnjavaju kao Crnogorci je povecan iz prostog razloga jer ti ljudi ne zele da se identifikuju sa ovim novokomponovanim crnogorsko-milogorskim identitetom koji se pravi u Crnoj Gori zadnjih godina i nema nikakve veze sa navodnom „ugrozenoscu“ Crnogoraca u Srbiji i sa „blagostanjem“ za Srbe u Crnoj Gori.

  4. Podgorica opet laže. Naš narod ima apsolutnu podršku naše zemlje. Nećemo dozvoliti CG ovakvo bahato ponašanje.

  5. Srbi u CG nemaju ista prava kao ravnopravni sunarodnici Crnogoraca i to je opšte poznato. Strahuju odnečega što ne postoji, a to je koncept „Velike Srbije“.

  6. Srbi su terorisani od strane manjine, koja se izjasnjava kao „crnogorska nacija“, sto i ne postoji.

  7. Ovako do izbora, a posle izbora kad nastavimo vladavinu, smirivanje retorike i tenzija, hvala narodu na mobilizaciji, aj’te kucama, ne treba vise. Ispunili ste zadatak, naredne cetiri godine smo tu za vas, a kad dodje opet neka kriza, zvacemo vas opet da izadjete na ulice jer je ugrozeno Srpstvo, i tako u nedogled.

  8. „..Odgovor Podgorice Vučiću: Srbi su u Crnoj Gori „ravnopravan društveni činilac…“
    To mogu da kazu samo Srbi sami a ne rezim Milo Podgorica.!

  9. Predsednik Vucic ce znati kako da se izbori za sva prava koja pripadaju srbima u crnoj gori…

  10. Po meni CG je više preterala sa prozivanjem. Neka oni gledaju svoja posla a ne da napadaju našu zemlju i našeg Predsednika sad hoće da okrive našu zemlju što je za svaku osudu. Sam je Milo Đukanović kriv za ovo što se dešava u CG. Zakon treba ukinuti što pre.

  11. Ovakav ton i izraze ne koriste ministarstva nego pijandure po kafanama, i ovo je dokaz sta je Milova Crna Gora.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.