Odgovor SSP na tekst u Danasu: Nismo iskazali optimizam nego stav 1Foto: Logo

Pozivajući se na Zakon o informisanju Stranka slobode i pravde poslala je demant – odgovor na „na tvrdnje iznete u tekstu“, objavljenom na portalu Danasa pod naslovom „Hoće li Vučić „zauzdati“ Atlagića, Bakareca, Rističevića, Pilju… i omogućiti normalnu debatu u novoj Skupštini?“ u kome se, između ostalog, kaže da čelnici SSP nisu iskazali optimizam nego uverenje u pogledu toga kako bi trebalo da izgleda parlament Srbije.

„Ni Dragan Đilas, ni Marinika Tepić nisu iskazali verovanje, ni optimizam, kako je to navedeno u tekstu, da će parlament izgledati drugačije nego što je to bio slučaj do sada.

Oboje su izneli stav SSP-a da bi bilo dobro za Srbiju, za smanjivanje tenzija u društvu kada parlament više ne bi bio mesto u kome se napadaju opozicioni političari, novinari, osobe koje misle drugačije od vladajućeg režima.

Takođe su rekli da će poslanici SSP-a učiniti sve što je do njih da parlament bude mesto za debate i razmenu argumenata, a ne uvreda, ali da je odluka o tome na onima koji su skupštinu doveli do toga da izgleda kako izgleda.

Vaša novinarka je na osnovu ovakvih izjava formulisala tezu da verujemo i očekujemo da to tako bude i pozvala dva analitičara i dva predstavnika opozicionih stranaka da kažu šta misle o našem optimizmu!?

Oni su dalje analizirali izmišljenu tezu, izmišljali teorije zavere i kritikovali nas za nešto što nismo rekli.

Da je novinarka Danasa pozvala bilo koga iz SSP-a za komentar, što je osnovno novinarsko pravilo, vrlo lako bi se shvatilo da tvrdnja koja nam se pripisuje nije nešto sto smo zaista i rekli i u šta verujemo“, navodi se u odgovoru SSP Danasu i dodaje:

„Dozvolite da Vam ovom prilikom skrenemo pažnju da je ovo treći tekst u šest dana koji ima veze sa SSP-om, a da niko iz naše stranke nije pozvan da kaže naš stav ili komentar.

U isto vreme vrlo često dobijamo pitanja da komentarišemo izjave poput izjave Tamare Vučić, supruge predsednika Republike da joj bude dosadno kada njen suprug počne da priča o ekonomiji….

Uvek smo spremni da odgovorimo na svako razumno pitanje koje nam se postavi i ima veze sa politikom i programom stranke. Ukoliko na neko pitanje ne možemo da odgovorimo i to ćemo kao odgovor napisati“, navodi SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari