"Odlaganje početka grejne sezone je igranje sa zdravljem Kragujevčana": Oglasio se dr Predrag Delić 1Foto: GrO NS Kragujevac

S obzirom na to da ovako niske temperature posebno teško padaju starijim sugrađanima, očigledno je koliko ste distancirani od potreba najugroženijih u ovom gradu i koliko vam je do njih stalo, regovao je i dr Predrag Delić, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke, povodom odluke kragujevačkog Gradskog veća da početak grejne sezone pomeri do kraja meseca.

Doktor Delić je podsetio da se GrO NS pre nekoliko dana obratio javnosti saopštenjem, u vezi sa bezrazložnim odlaganjem početka grejne sezone do 1. novembra.

S obzirom na to da je izostala bilo kakva reakcija od stranih gradskih vlasti, a koje je, po Deliću, očigledno potrebno više puta podsećati, kako bi se probudili iz zimskog sna, prinuđen je da se na ovaj način obrati gradonačelniku Kragujevca Nikoli Dašiću, kao i ostalim gradskim čelnicima.

– Podsećam gospodina Dašića, ako već sam nije osetio, da je temperatura u poslednje dve noći bila ispod 5 stepeni, pa je frapantno nastojanje aktuelnih gradskih vlasti da istraje u svojoj nameri i ne uključi grejanje građanima grada Kragujevca, bar u manjem obimu, pa čak i da to ne uzme u razmatranje, ističe Delić.

Pored toga, on dodaje da, ako znamo da su škole i vrtići takođe ostali bez imalo grejanja, pa su na taj način i naši najmlađi ugroženi, poslednji izborni slogan SNS-a „Za našu decu”, „dobija svoj puni smisao u ovom gradu”.

– S obzirom da, po prirodi svog posla, dolazim iz zdravstva, i da znam koje i kakve posledice može izazvati ovo „igranje” sa zdravljem naših sugrađana, pitam gospodina Dašića da li je jeftinije grejanje i stopiranje uzroka ili lečenje i direktna borba sa posledicama, upitao se predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Kragujevac u svom obraćanju javnosti i medijima.

Takođe, on se u svom saopštenju pita da li se uopšte razmišljalo o povećanoj potrošnji električne energije kako bi se zagrejali hladni stanovi, a čujemo apele sa svih strana da se električa energija štedi na svaki mogući način.

– Naravno, račune za električnu energiju će plaćati niko drugi do građani, zaključuje on.

Zbog svega navedenog Delić apeluje ponovo da se bar u nekom obimu pusti grejanje i koliko-toliko zagreju radijatori, jer posledice dosadašnje neodgovornosti lokalnih vlasti mogu biti nesagledive.

– Svesni smo da su vaši ovakvi potezi dobro ocenjeni u vrhu vaše stranke, na mestu, gde poslušnici uvek odlično prolaze, kao i u svakom autoritarnom režimu, ali apelujem na vaš zdrav razum i opet vas podsećam da imate obavezu i odgovornost prema građanima grada Kragujevca, završava svoje saopštenje dr Predrag Delić.

Na kraju, on ponovo podeseća i da Energetika d.o.o. ima ugovornu obavezu da isporučuje građanima toplotnu energiju i da svako jednostrano nepoštovanje ugovora vuče posledice.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari