Određeno policijsko zadržavanje osumnjičenima za napad na policiju na Kosovu 1Foto: Beta/AP Photo/Bojan Slavkovic

Specijalno tužilaštvo Republike Kosovo (STRK) je večeras saopštilo da je određena mera policijskog zadržavanja do 48 sati za šest osoba osumnjičenih za napad u kojem je ubijen jedan policijac.

STRK je naveo da je od dobijanja prvih informacija o napadu koji se jutros dogodio u selu Banjske u opštini Zvečan, na mestu napada, izašao tužilac STRK da nadgleda današnju akciju.

„Specijalno tužilaštvo takođe saopštava da je tokom današnje akcije Policije Kosova privedeno šest lica koja su učestvovala u napadu na Policiju Kosova zbog krivičnih dela ‘teška dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Republike Kosovo’, ‘napad na ustavni poredak Republike Kosovo’, ‘pripremanje terorističkih akata ili krivičnih dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Republike Kosovo’ i ‘neovlašćeno vlasništvo, kontrola ili posedovanje oružja’ Krivičnog zakonika Kosova“, dodaje su u saopštenju.

Takođe, iz današnje akcije kosovske policije zaplenjena su vozila u kojima se nalazila značajna količina naoružanja raznih vrsta.

U saopštenju se navodi da se uviđaji sa lica mesta nastavljaju u saradnji i koordinaciji sa svim relevantnim nadležnim institucijama.

Odlukom tužioca Specijalnog tužilaštva, pritvorenicima je određeno zadržavanje do 48 sati.

Specijalno tužilaštvo je izrazilo saučešće porodici ubijenog policajca, a policajcima povređenim u ovoj akciji želi brz oporavak.

Najnovije informacije o situaciji na Kosovu i Metohiji pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari