Održana prva tribina SSP-a Bor: Želimo da u Skupštinu grada uvedemo glas naroda 1Foto: Irena Živković

Održana je prva u nizu javnih tribina po mesnim zajednicama koje organizuje odbor Stranke slobode i pravde u Boru.

Kako oni ističu za Danas, cilj ovih tribina je direktna komunikacija sa sugrađanima, njihovo bolje predstavljanje u gradskoj Skupštini, ustupanje medijskog prostora koji imaju odbornici građanima, kao i zajedničke akcije.

„Želimo da uvedemo novi način odborničkog rada, da u Skupštinu grada bukvalno uvedemo glas naroda. Naše prostorije su otvorene svake srede popodne za sve naše sugrađane, a javne tribine ćemo imati takođe jednom nedeljno”, ističe Irena Živković, predsednica GrO “SSP” Bor.

Prema njenim rečima, oni ne spadaju u „salonske političare“, a godinama su ljudi iz njihovog odbora na čelu skoro svih protesta u Boru, na štandovima, na ulici sa sugrađanima.

“Sada imamo priliku da njihove interese zastupamo i u gradskoj Skupštini i želimo da baš oni odrede naš rad i stvari za koje ćemo se zalagati. Prva tribina je održana u MZ Staro Selište. Nakon otvorenog i konstruktivnog razgovora oko brojnih problema koje imaju, dogovorili smo da im pomognemo ljudstvom da se sakupe potpisi građana ove mesne zajednice za izgradnju parking prostora”, objašnjava ona.

Kako je ona kazala za Danas, ovih dana kreću od vrata do vrata po potpise, da im pomognu.

“Mislim da je ovo pravi put i način. Odbornici i poslanici su uposlenici građana i njihove interese moraju da zastupaju“, zaključila je Irena Živković, predsednica “SSP” Bor i odbornik Skupštine grada Bora.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.