Okončan protest "Protiv diktature" na Trgu republike

Protest građana protiv druge po redu grandiozne inauguracije predsednika Aleksandra Vučića

Ostavite komentar


  1. Protest ok,ali sta nude kao alternativu ili protestuju da bi protestvovali????

  2. Ljuba Tadić je besmrtan. Ljuba Tadić za govornicom je neponovljiv i jedinstven. Ljuba besmrtni bio bi ponosan na sinovca. Tupani to ne mogu da razumeju.

  3. Што се тиче младих који су покренули протесте "Против диктатуре", који су у почетку били дистанцирани од "опозиције", видим сад их већ и позивају. Приметио бих да су успешно истрошили енергију која је постојала код људи који су свесни да је диктатуру изродио управо овај систем, тако да се осим "против" очекивало и конкретно "како мењати систем". То покретачи очигледно не знају, нити су се потрудили да сазнају. А ваша редакција је почела да цензурише и коментаре који се не уклапају у мрсомуђења елитних опозиционара. Закључујем да и медији, попут "опозиционара" затварају уши, очи и уста за нове идеје и решења без којих је немогуће променити систем, који је омогућио да се олош устоличи и мрвицама све поткупљује.

  4. "Ако мислите да ће неко од њих да ме победи и обори с власти. Неће, сам ћу отићи." (Вучић)
    Можда и хоће, једино што је могуће да је, као и већина сличних, незасит, па му је тешко да одреди час и меру. Можда ће ипак неко у томе да му помогне, неко или нешто чему се не нада.

  5. Ово су кључне недемократске појаве: сиромаштво народа, нефункционалност система, нестручни људи на власти. Систем који то има је псеудодемократски и мора се укинути. Иначе ће се са таквим системом стићи назад у ропство, све под маском демократије. Пристојан живот народа, функционалност система, стручни људи на власти – то су особине квалитетног демократског друштва. А у то се стиже демократском меритократијом. То је систем око којег се ваља потрудити.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.