Okršaji vlasti i opozicije u parlamentu - poljupci, erotski pogledi i budžet 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su rad raspravom o amandmanima na Predlog zakona o budžetu za narednu godinu. Na sve predložene zakone podneto je 382 amandmana, a najviše na Predlog budžeta za narednu godinu – 178. Nastavku rasprave prethodila su poslanička pitanja, a poslanici su pitali o udelu Milenka Jovanova u privatizaciji livnice u Kikindi, ali i da li opozicija svojim postupcima širi diskriminaciju u parlamentu Srbije i oko njega.

Dragana Rakić, zamenica šefa poslaničke grupe Demokratske stranke, upitala je danas ministra za rad Nikolu Selakovića, kada će se izviniti zbog, kako je rekla, skandaloznog govora u parlamentu u kojem je, tvrdi, optužio žene da su krive za “belu kugu” u Srbiji.

Rakić je, u danu za postavljanje poslaničkih pitanja u Skupštini Srbije, rekla da je Selaković u skupštini “prebrojavao” ko koliko dece ima, te da se “hvalio” da ih on ima troje.

“On je učnio da se svako ko ima manje dece ili ih nema oseća loše i povređeno. Optužio je žene da su krive zato što u Srbiji postoji bela kuga. Za govornicom je širio dezinformacije u vezi sa ženskim zdravljem kako je za ženu optimalno da rodi četvoro dece. Šta to znači, da mi ostali nismo optimalni”, upitala je Rakić i dodala da je Selaković “šireći neistine o ženskom zdravlju ugrozio ne samo zdravlje žena, nego i zdrav razum”.

Rakićeva je pitala i Sinišu Malog kada će konačno obelodaniti kakvog udela je imao Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe SNS, a tada član DSS, u privatizaciji livnice u Kikindi, zbog koje je tadašnji ministar Bubalo završio u zatvoru.

Jovanov je objasnio da je u to vreme bio student i da mu je drago ako je uticaj studenta bio toliko veliki, a ministar Siniša Mali reagovao je rečima da kada u gimnaziji nije nešto znao profesorka mu je govorila – lupetam, lupetam.

Pavle Grbović, poslanik poslaničke grupe Ujednjeni pitao je zar nije mogao neko drugi da bude izabran za šefa BIA, a ne Aleksandar Vulin koji će Srbiji ugroziti saradnju sa polovinom sveta. Podsetio je na dogovor Vulin -Petrušev o sprečavanju obojenih revolicija i upitao direktno Marka Blagojevića da li je glasao za izbor Vulina.

Zatražio je i informaciju od Bratislava Gašića, ministra unutrašnjih poslova da li je tačno da u Srbiji postoje ilegalne kineske policijske stanice i da li se to u Srbiji razvija totalitarizam po kineskom i ruskom modelu.

Naprednjak Nebojša Bakarec zatražio je od nadležnih organa da mu odgovore da li opozicija u parlamentu sprovodi diskriminaciju prema ostalim poslanicima. Podsetio je da je „više puta osuđiavno lice “ poslanik Narode stranke Borislav Novaković više puta pokušao da se obračuna sa Milenkom Jovanovim, da mu je Stefan Jovanović iz NS psovao majku ,a Dragana Rakić ga udarila pesnicom u rame.

„Uprkos udarcu Jovanov se nije pomeri, a da se to desilo nekome iz opozicije pao bi odmah“, rekao je Bakarec i dodao da su Zavetnici zloupotrebili skupštinsku identifikacinu karticu, a da su se Dveri najpogrdnije izražavali o Ani Brnabić nazivajući je „ustaškom lezbejkom“, ali i o Snežani Paunović za koju su tvrdili da je „Vučićeva kučka“.

Bakrarec je podsetio i da je opozicija juče dva puta napravila skandale, sa ciljem da izazove incidente kako bi silom došli na vast.

„Opozicija je očajna i vuče očajničke poteze , ali će od nas dobiti samo razumevanje i zagrljaje „, rekao je Bakarec i citirajući popularnu italijansku kanconu pozvao je vladajuću većinu da pošalje opoziiji 24 000 poljubaca. A obraćanje je završio rečima -da ste vi nama živi i zdravi.

Aleksadar Jovanović Ćuta poslanik Zajedno Moramo zatražio je o predsedavajućih parlamenta da ga zaštite jer mu od samog dolaska u Skupštinu Marko Atlagić i Marijan Rističević šalju erotske poglede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari