Memorijalna šetnja za Đinđića, kapija dvorišta Vlade zatvorena pred građanima (VIDEO, FOTO)

U memorijalnoj šetnji sadašnji i bivši predsednici Demokratske stranke

Ostavite komentar


  1. Kad ga se setim, a to je skoro nikada, par stvari me podseti, nije hteo da pohapsi Pinokia, Dacica….i ostale prepostene kolege, definitivno je pripadao kriminalnoj grupi Surcinaca i Zemunaca, i uvek mi je pitanje u glavi…zasto su njega intervjuisali za dokumentarnu seriju o svercu cigareta? meni ne nedostaje, jedino mi je zao sto nije uklonio ove koji su i danas na vlasti i jasu li jasu, a tek sto otimaju…

    1. Greska ,sendvic botu.Kostunica je amnestirao i odrzao ove dsnad sto vladaju,on je najveci krivac za ovo zlo danas.Dss je mulj stranka,udbaska,kriminogena.Zoran Djindjic je bio svetlo u mraku,ali ubise ga i zavladase zlotvori.

    2. A da se malo ne stidite za ovaj komentar, iliti je u pitanju neznaje iz tog perioda. Covek je ubijen zato sto je nekome smetao …

    3. Da li ste apsolutno sigurni da je mogao da radi sta je hteo u situaciji kada su svi organi drzavne represije bili protiv nove vlasti ili u najmanju ruku veoma rezervisani? Zar nije izgubio glavu cim je pokusao da demontira paramilitarne i kriminalne snage? Treba mu priznati objektivne zasluge, a verovato je imao i mana kao svaki zivi stvor. Sto se mene tice, covek njegovog formata nece se pojaviti u srpskoj politici ni za sto godina.

    4. Ajde, ajde, gledaj to s vedrije strane: za razliku od njega, tebe se baš niko neće sećati kad odeš, a to si, iz komentara se vidi, zapravo i želeo. Svako dobro..

    1. Na čelu Vlade je PRVOROĐENI=Vučic! U prošlom mandatu je bio premijer/predsednik u ovom mandatu je predsednik/premijer! Ministar spoljnih poslova je Ivica Dačic! Dalje ne treba, a ima ih još! Obojica su još 90-ih preko svojih medija vršili hajku na Zorana Đinđica! Dačic kao portparol SPS-a Vučic kao funkcioner SRS-a! Kada je Vučic postao ministar informisanja, tu medijsku hajku je samo pojačao.Kulminacija medijske hajke od strane Dačica, a naročito Vučica, bila je od 2000-2003 kada su obojica kao politički gubitnici, preko svojih medija satanizovali Zorana Đinđica, nazivajuci ga izdajnikom, lopovom, saradnikom stranih službi i osobom koja sarađuje sa mafijom! Naravno, svesrdnu pomoc su imali od Koštunice, koji je tada bio predsednik države, a njegovi ljudi su postavljeni na rukovodeca mesta u DB Srbije i direktno radili protiv Zorana Đinđica! Te tri godine 2000-2003 su jedine godine, kada SPS i SRS nisu participirali u vlasti! Zar nije javna tajna da se Vučic dva puta napio u svom životu? Prvi put kada je C.Zvezda postala šampion Evrope u fudbalu i drugi put kada je ubijen Zoran Dinđic! Eto Drina odgovora, zašto ova Vlada ima veze sa ubistvom Zorana Đinđica!

    2. Kako nemq veze?Ima i te kako?Pa ovi na vlasti su vodili ratno huskasku politiku i podrzavali kriminalne strukture sto rade i danas.

    3. Vlada Srbije je Aleksandar Vucic. Da li vi zaista mislite da AV nije znao da ce Djindjic biti ubijen? Ivica Dacic?
      Danas mu idu na grob i tvrde da su nastavljaci njegove politike. Ucenili su njegove nekadasnje saradnike poput Cedomira Jovanovica jer mogu da ga strpaju na dugogodisnju robiju. Ko moze sa sigurnoscu da kaze da Legija i Zmija ne dobijaju slobodne vikende. Zlo. se uvuklo u Srbiju ,,Drina“ i vi ste mu svojim malim zivotom dozvolili da postoji i siri se.

  2. jedva cekam maj, onaj isti kao 1903. kada su casni oficiri crne ruke urazumili jednog aleksandra

    1. Nisu to oficiri Crne ruke, već organizacije Ujedinjenje ili smrt, koju su osnovali između ostalog Bogdan Radenković i Milan Rakić. Za cilj je imala oslobađanje južnih delova zemlje od Turaka. Inače organizacija je osnovana 9. Maja 1911, tako da priča koju svi ponavljaju, a koja je proizvod propagande i politikanstva N. Pašića, ne stoji i čista laž poturena narodu. Tokom prevrata Apis nije bio član organizacije jer nije ni postojala, niti je tačno da je kasnije on vodio organizaciju.

  3. Mnogi ga kuju u zvezde. Mnogo hteo-malo zapoceo! Nije obezbedio podrsku vojske i policije za radikalne promene i zato je vec 05. oktobra uvece pristao na pakt sa djavolom! Da je podrsku vojske i policije obezbedio, mogao je bar 2001. da izvrsi drzavni udar i skloni baba Julinog fana Kostunicu i sve drzavne neprijatelje i izdajnike Srbije. Bilo politicki, bilo fizicki. Ovako, stalnim klizanjem na ivici zileta, ostao je bez glave, i tako obesmislio ocekivanja zdrave Srbije u bolja vremena. Cak su i njemu najblizi ljudi, bili rektalni alpinisti koji su gledeali iskljucivo sopstveni interes. Od Bogdanovica, Malog, Vesica, preko Cedice i Tadica do Bebe Popovica i Rakica. Danas je i njegov kum izjavio da od ubistva nije u kontaktu sa Djindjicima?!? Koji je, i kakav je to kum? Kakav mu je bio kum takvi su mu bili i saradnici. Upustio se u nesto za sta nije imao pozadinsku podrsku. U takvim okolnostima luzorno je bilo ocekivanje bilo kakvog uspeha. Srbija se Dindjicevim bljeskom nije promenila. Naprotiv. Danas smo gori nego juce, danas nam je gore nego juce!
    Konacno moramo da shvatimo da opstanak Srbije zavisi samo od nas, u stvari od nase pameti. A nismo se pamecu istakli u poslednjih 120 godina.

    1. Apsolutno se slažem! Problem je samo što danas nema političara koji bi mogao da povuče. Možda se iz ekipa mladih koji su krenuli sa protestima neko nađe ko bi bar započeo proces čišćenja. Ovu sadašnju marvu na vlasti, kao i ovu „opoziciju“ koja se ponovo javljaja i šlepuje uz proteste treba pomesti za sva vremena. Nama treba Vlada nacionalnog buđenja i nacionalne svesti, Konačno trebamo da shvatimo i prihvatimo ko smo mi kao narod. Treba nam neko ko zaista voli ovi zemlju a ne (samo) svoj džep.

  4. Не очекујем ништа од масе и њихових политичких вођа који нису осетљиви на свој сопствени језик и културу. Против сам текућих власти, али нисам ни за ове комунистичке демократе и отуђене, полуобразоване незналице. Жао ми је, чекаћу још, ако икада дочекам.

  5. „… bar 2001. da izvrsi drzavni udar i skloni baba Julinog fana Kostunicu i sve drzavne neprijatelje i izdajnike Srbije.“

    Vrijedi istaći da su DSS daleko časnija stranka od DS. A SPS je ipak partija iznikla iz svijetlih tradicja NOB i KPJ. Pa kad bi neko naš ili Vaš mogao da očisti te partijske olupine od truleži, korozije, šovinizma i autoritarizama… možda bi mogao da napravi novu pobjedničku crveno-plavu kombinacju za političku regeneraciju drage majke Srbije…

  6. boze,juce sam ceo dan prebacivala kanale na nacionalne televizije da vidim neke emisije o Zoranu ali uzalud ..n1 jedino je posvetila svoje sate i uradila emisije u znak secanja ..ostale ili su u nekoj sporednoj najavi napomenuli da je dan i godisnjica ubistva Zorana DJindjica…pink se cak ni udostojio nije da osudi to ubistvo..oswtala sam bez komenmtara ..i sada sam..mrak potpuni

  7. Protiv koga je ovaj protest. Pa ova vlast nije bila na vlasti kada je ubijen Zoran Đinđižć.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.