Olenik: Koalicija Vojvođani neće biti deo buduće vlade, ali će podržati uvođenje sankcija Rusiji 1Aleksandar Olenik Foto: FoNet/TV FoNet

„Koalicija Vojvođani neće biti deo buduće vlade Srbije“, kaže za Danas Aleksandar Olenik, poslanik ove koalicije ,odgovarajući tako na jutrošnju izjavu premijerke Ane Brnabić da će Srpska napredna stranka praviti vlast sa Savezom vojvođanskih Mađara i manjinskim strankama. Koalicija Vojvođani je manjinska stranka koja će u budućem paramentu imati dva poslanikčka mandata.

Olenik kaže da od svih budućih članova vlade koalicija Vpjvođani nije čula ni jedan predlog koji bi život u selima i gradovima Vojvodine učinio boljim.

„ Za deset godina neograničene vlasti Aleksandar Vučić i sve njegove vlade nisu rešile pitanje zdrave pijaće vode u Zrenjeninu i Kikindi, ni u jedan u budžet Vojvodine nije uplaćeno minimalnih 7 odsto od republičkog budžeta, subvencije za vojvođanske paore ali i sve ostale poljoprivrednike su deset puta manje u odnosu na zemlje ogruženja…. Za tih deset godina vlasti nije urađen ni jedan korak ka EU, već je suprotno tome, učinjeno baš sve da se što više udaljimo od EU i da padnemo u čelični zagrljaj agresorske Rusije i pod još veću kontrolu ratnog zločinca Putina „, navodi Olenik i dodaje da je izlišno govoriti o dužničkom ropstvu prema komunističkoj i korumpiranoj Kini.

Sagovornik Danasa podseća i da je uz ovakve politčke korake išla i stalna mantra, odnosno čista politčka propaganda da smo na putu prema EU.

„Na osnovu svega ovoga, ali i na osnovu drugih neistina koje su izrečene od strane vladajučeg režima, nemamo razloga da verujemo u obećanja. Na kraju krajeva, jedino koalicija Vojvodina i to u odnosu na sve parlamentarne stranke, jasno i glasno traži uvođenje sankcija Rusiji. Doduše, ima onih koji stidljivo i samo kad moraju kažu da trebamo da uskladimo našu politiku sa spoljnom politikom EU, što je dokaz o manjku politčke hrabrosti, odsustvu vizije i populizmu“, ističe Olenik.

On napominje da suštinski, ako buduća vlada i učini neki korak ka približavanju EU to će biti rezultat pritiska, dok u koaliciji Vojvođani veruju da je u najboljem intresu građana da se što pre i što jednostavnije učlani u EU jer to samo to donosi bezbednost i ekonomski napredak.

„Deo vlade nećemo biti, ali ćemo u skupštini podržati uvođenje sankcija Rusiji, povratak NIS Naftagasa Vojvodini ili novi Briselski sporazum za Kosovo. Takođe, očekujemo i da se reše pitanja koja smo mi otvorili i koja će dovesti do kvalitetnijeg života u selima i gradovima Vojvodine kao i širom Srbije“, zaključuje Olenik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari