Omladina Narodne stranke: Crnogorski scenario moguć i za srpske crkve na Kosovu

Ostavite komentar


  1. Da bi ove naciste što citirate danas 18.01.2020 na facebook sam javno stavio ustav Kneževine Crne gore original.Možete i vi izguglajte tj ukucajte-ustav Kneževine Crne gore iz 1905.Član 40-vera je istočno pravoslavna.Crnogorska autokefalna crkva koja je nezavisna.Znači nema tkzv srpske pravoslavne crkve niti Srbije.

    1. Mogu li da postavim jedno pitanje?
      Koje godine je CPC dobila autokefalnost i ko je izdao tomos kojim se potvrdjuje autokefalnost?

      1. 1920-te, spajanjem triju autokefalnih mitropolija, Karlovačke, Beogradske i Cetinjske, Pećke patrijaršije, i hrvatskih i bosanskohercegovačkih eparhika prethodno pod patronatom Vaseljenske patrijaršije. Druge pomesne crkve su priznale novu nacionalnu crkvenu organizaciju kraljevine SHS.

        1. @Milivoje Radaković

          Sada si i veci milogorac od milogoraca? Ma svaka cast. Kakav zivopisan personality imas. Cudo.

    2. @Dragan

      Mani se ti srbijanskih portala nego odmah da krenes sa istim ovim „argumentima“ da ubedjujes kanonske crkve da priznaju CPC, tu nvo formiranu od strane crnogorske UDBE pre nekih dvadesetak dana sa sve Mirasem. Ims da se oduseve ali i postide kako su glupavi bili pa nisu znali, i odmah ce da vas priznaju.

    3. @Dragan

      Ako vec spominjes naciste, pogledaj sa kim ti se u Zagrebu ovih dana slikao Miras ondosno „mitropolit Mihailo“ i kome je i na kojoj televiziji dao intervju.

      1. Da nije s pokojnim Pavelićem možda? Il’ s nekim hrvatskim Dačićem?…

        1. @Milivoje Radaković

          Kakve komentare pises, pre ce biti da ti imas slike sa Pavelicem i to u bolje da ne znamo kakvim pozama.

  2. „…ukoliko taj zakon bude sproveden u Crnoj Gori, nekakva kosovska pravoslavna crkva postati realnost, a manastiri Gračanica, Visoki Dečani i sve srpske crkve njeno vlasništvo.“

    Taman da ste mi iz oka ispali, kad lupate ovakve gluposti zarad nekih poena u Srbiji, ne mogu reći da ste pametni, a pogotovo pošteni.
    Neprijateljima ne treba da se muče i da razmišljaju kako da nam naškode, dovoljno je samo slušati naše domaće jurišnike na mesto u vlasti, koji nakričuju, daju ideju protivnicima, šlagvort, pa i utiru stazu kako da nam napakoste.Kao da vas je sam predsednik poslao i rekao šta da radite i kažete.

  3. Jedino je Ahtisarijev plan predviđao ekstrateritorijalnost pravoslavnih manastira na Kosovu, pa kad ovi sutra budu zvanično upisani u vlasništvo Republike Kosovo, priupitajte genijalne patrijote iz državotvornog DSS šta bi…

    1. @Milivoje Radaković

      Kakve veze ima sta je sadrzavao Ahtisarijev plan? I da su ga Srbi prihvatili ko bi to garantovao da bi Albanci postovali odredbe Ahtisarijevog plana? Ti? Ahtisari? Albanci ne postuju npr. CEFTA sporazum, ne postuju cak ni svoj „ustav“ koji su prekrsili time sto su izglasali „zakon o vojsci“ i za sve to ne podnose nikakve posledice, cak sta vise nagradjeni su. Tako da, ne lupetaj.

      1. Ovaj plan i nesuđeni sporazum je sadržavao i međunarodne garancije, rođače; ne budite lenji, nađite i pročitajte ako ste pismeni… Inače, umete li da navedete šta je to u ustavu Republike Kosovo što sprečava da Kosovo ima vojsku?! Baš bih da čujem…

  4. Pa jel se pitate zasto … pa samo vi serbi ne vidite i ne primetite ili stvarno se pravite blesavi kao bajgi ne vidite sta se desava pa SPC je postala Ruski „Nosac Aviona“ na ovim prostorima …

    1. @U.S of Albania

      Varas se ako mislis da ce spominjanje Rusa da zataska vase velikoalbansko ponasanje na Kosovu i otimanje srpske kulturne i verske bastine.

      1. O kulturnoj baštini je valjalo misliti ranije, a ne nakon što je sve urađeno naopako, i nakon što su nas oterali s Kosova izvesnom motkom… Sada je sva ta baština u nadležnosti druge države, pa ako Vam je do nje stalo, gledajte pa budite dobar komšija za promenu.

  5. ne mlatite vise praznu slamu i ne mesajte se u stvari druge drzave . kad bude crkva placala porez tad je zasluzila da se neko bori za njena prava

  6. Zašto bi bio problem da se preispita imovina crkava i u Srbiji, u smislu neplaćenog poreza na imovinu, doprinosa… itd. itd?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.