Opozicija na Kosovu- kako postupiti ako se zatraži ocena zakonitosti odluke Vjose Osmani 1Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

Šefovi poslaničkih grupa Demokratske partije Kosova (DPK) Abeljard Tahiri, Demokratskog saveza Kosova (DSK) Arben Gaši i Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Besnik Tahiri razgovarali su danas o aktuelnoj situaciji na Kosovu i o tome kako će postupiti u slučaju da se odluka predsednice Kosova Vjose Osmani o odlaganju izbora u opštinama na severu dostavi na ocenu ustavnosti Ustavnom sudu Kosova.

Šef poslanika ABK Besnik Tahiri je medijima izjavio da su razgovarali o sazivanju vanredne sednice Skupštine Kosova na kojoj bi se razmotrila aktuelna politička i bezbednosna situacija na severu Kosova i o mogućnosti slanja ustavnom sudu odluke predsednice o odlaganju izbora u četiri opštine na severu.

Dodao je da čekaju kakvu će poruku dati visoki američki zvaničnici Derek Šole i Gabriel Eskobar koji danas i sutra borave na Kosovu i na osnovu toga će preduzeti naredne korake.

Medju liderima kosovskih opozicionih stranaka ima mišljenja da je predsednica Osmani odlukom o odlaganju izbora prekršila Ustav Kosova, što može dovesti do njene smene ukoliko Ustavni sud to potvrdi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari