Opozicija pisala EU: Vučić je zarobio institucije i medije u Srbiji

Krajnji rezultat bi trebalo da bude uspostavljanje dijaloga vlasti i opozicije kao što je to bilo u Severnoj Makedoniji
Zahtev da EU u našu zemlju uputi eksperte da ocene demokratiju i vladavinu prava

Ostavite komentar


  1. Manite se tih prica, tih gluposti koja opozicija prica. Probali ste, pukli ste i nigde ne pise da je vlast nad ovom drzavom vase pravo dato na rodjenju. Kakve eksperte trazite majke vam? Da li je moguce da ste toliko zavisni od vlasti kao da nista drugo u zivotu niste sposbni da radite.

      1. Zato sto su dosadili i Bogu i ljudima, ne gledaju se nikome osim njihovim twitterasima…

        1. Bas si ti merodavan da ocenjujes opoziciju, koja za sluzuje od onih koji pametno razmisljaju samo pohvale.

    1. @Sanja
      Možete takva pitanja i vaše zaključke, o tome, ko je šta sposoban, da radi postaviti i odgovor tražiti od ovih koji su na vlasti i onih koje su pozapo-šljavali u svim sverama državnih i paradržavih institucija! I jedni i drugi, dugi niz decenija dave i „urnišu“ državu!
      Srbiji je potreban tako zvani „treći put“! Srbiji je potrebna revolucija volje i htenja, političkog – zrelog znanja, kako da se oslobodi, jednih i drugih, a da ne ostane stranački zagađena, preletanjem iz ovih stranaka „bakcila i virusa“! Oni su prava bolest, koja ubija Srbiju!

  2. Mali savet, neka prvo opozicija trazi savet strucnih lica za psihofizicko stanje unutar njih samih jer ne ide opet da se obrukaju. A to sto taze strane agenture da se mesaju u unutrasnje stvari nase zemlje govori samo da su spremni i sa djavolom samim da se uortace samo da smeste svoje tajkunske lopovske guzice u fotelje. Nisu oni nikakve patriote, oni su samo zavisnici od vlasti!

    1. Sanja, Ivana, prilično loše bitovanje! Vas dve zamišljate da ste kod Sarape sa svojim voljenim vođom, i da se to što pričate „prikazuje“ u pauzama „Farme“, „Parova“, zar ne?

      1. Ivana je rekla istinu i odmah ko se ne slaze sa vama je bot. Ja nisam bot i nisam glasao za Vucica ali deo opozicije prezirem. Ni jedan od njih nebi prosao psiholosko – psihijatarske testove.Toliko su jadni bedni da me je sramota i njihova imena da navedem. A ko takve likove podrzava sa IQ na nivou mora trebao bi da se zamisli a ne odmah etiketirati ljude kao botove.

        1. E,….ovo je malo „napredniji“ komentar od inkriminisanih Ivane, Sanje,……..i ostalih, ali je autor sve pokvario prepoznatljivom i otrcanom floskulom „nisam bot i nisam glasao za Vucica“ i s time sam sebe delegitimisao i obesmislio. Kreativnost ne podrazumeva prepisivanje jer se u tom slučaju ispada smešan, a samim tim i kontraproduktivan. Ipak, za nešto konkretnije, smislenije i suvislije potreban je i određeni nivo (obrazovanja, znanja, intelegencije, njuha, predusretljivosti,…….) da bi nešto imalo smisla. A, ………“IQ na nivou mora“ – šta reći? Bolje ništa.

        2. Jel su te to ucili na kursevima SNS internet brigade? “Nisam za vucica” je jedna od lekcija kojom se botovi uce da izgledaju satro nezavisni. Stare parazitske fore koje ne pale na portalu Danas.

          1. To je stara DB fraza „ja nisam ni za jednu partiju, ali“. Odmaz znas da je saradnik, ili volonter, tippa Cvorovica… E, ljudi 21 vek, a jos „raskrinkavate neprijatelje“ i „volite Rusiju“. Malo je bolesno, da znate! Dokle, bre?! Imajte milosti!

        3. Bas si ti merodavan da ocenjujes opoziciju, koja za sluzuje od onih koji pametno razmisljaju samo pohvale.

    1. Da li ste gospodine ikada procitali ustav i zakon republike Srbije?

  3. Po gotovo svim komentarima Vucicevih botova, koji primaju platu iz drzavnih preduzeca, moze se razumeti sta Lucifer misli i sta planira.

    Jezivo je jednoumlje u Srbiji zadnjih 8 godina od kada je dzelat slobodne misli zaseo u fotelju.

    1. Jednoumlje. Vucic u vlasti sa Dacicem, Ljajicem, Vulinom, Palmom, Madjarima, … bas jednoumlje

  4. Sustina price je da je Vucic odmah po polaganju zakletve za predsednika drzave odbio da postupi po clanu 115 Ustava koji mu zabranjuje obavljanje druge javne funkcije i ostao je na celu SNS-a. Preko poslanika svoje stranke je odlucivao ko ce biti premijer i clanovi Vlade i obavljao je poslove iz njihove nadleznosti, sto je takodje protivustavno. Zloupotrebio je javne resurse i medije u korist svoje stranke, a onemogucio je institucije da rade nezavisno. svoj posao. Primer „Telekomovih“ akvizicija je najdrasticniji primer zloupotrebe javnih resursa i uspostavljanja kontrole nad medijima, a institucije koje treba da kontrolisu i sankcionisu nezakonito poslovanje su ostale neme. Protekli izbori su pokazali autokratiju u punom svetlu, posto se na njima kao nosilac liste pojavio predsednik drzave koji to ne bi smeo. Predstavljao je strnaku od preko 700.000 clanova, koja je preko svojih kadrova u javnom sektoru ubedjivala zaposlene da izadju na izbore i pored zdravstvenog rizika, a zabelezeni su i slucajevi kupovine glasova socijalno ugrozenih ljudi. Na kraju cele price, sada Vucic pregovara sam sa sobom oko sastava Vlade. Ako to nije autokratija i drasticno krsenje Ustava, onda mi zaista nista nije jasno!

  5. Kao sto smo videli na ovim izborima a posebno posle njih, jedina opozicija je DOSTA JE BILO.

  6. U demokratskom društvu svako ima pravo da iskaže svij stav. I pisanje Evropskoj uniji je iznošenje mišljenja(u ovom slučaju kolektivnog nekoliko lica). Suština je mešutim u sledećem: Raznolikost društvene strukture uslovljava političku ranolikost. Čini mi se da je naše društvo svedena na veoma usku društvenu strukturu. Zato se i politička borba svodi na rat ,,elita,, odnosno pretendenata na vlasat, a ne na želju da se zastupaju socijalni i ekonomski interesi odreenog sloja u društvu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.