Opozicija: Tužilaštvo da ispita Miloša Vučevića 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Deo novosadskih opozicionih partija, Stranka slobode i pravde (SSP) i Akcija progresivne Vojvodine (APV), zatražio je danas da tužilaštvo ispita bivšeg gradonačelnika Miloša Vučevića, danas lidera Srpske napredne stranke.

Obe stranke se pozivaju na sms prepisku izmeđi Maleševića i Vučevića, koju je juče objavio Insajder, na osnovu uvida u optužnicu Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal.

SSP podseća da je nekadašnji načelnik novosadske policije Slobodan Malešić, koji je optužen da je organizator kriminalne grupe, pokušao da izbegne pritvor, kao i da je pre hapšenja komunicirao sa bivšim gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

Dodaju i da su navodi iz optužnice protiv Malešića potvrdili njihove tvrdnje da „u naprednjačkoj Srbiji mafija vodi državu“.

„Tražimo od tužilaštva da se ne ostane samo na objavljivanju prepiske između Malešića i Vučevića, nego da se do kraja ispita umešanost nekadašnjeg gradonačelnika, a sadašnjeg ministra odbrane, u sve poslove grupe koju je, prema optužnici, predvodio Slobodan Malešić“, naveli su iz SSP-a.

Iz APV ocenjuju da transkript koji je objavio Insajder predstavlja „ogroman skandal i sramotu za Novi Sad“ jer je to prvi dokument ovakve vrste koji na tako eksplicitan način ukazuje na vezu bivšeg gradonačelnika Miloša Vučevića i drugih političara iz Srpske napredne stranke „s optuženima za teška krivična dela i s njima povezanim kriminalnim krugovima“.

Poručuju da tužilaštvo u postupku protiv Malešića mora da sasluša i druge aktere – Andreja Vučića, Miloša Vučevića, biznismena sa Kosova Zvonka Veselinovića, kao i onog koga Veselinović spominje u poruci Malešiću, navodeći da ga „kum pozdravlja i pita da li i on treba da se umeša

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari