Opozicija u Nišu traži da se na Somborskom bulevaru izgrade nova škola i vrtić 1Foto: Koalicija "Niš, moj grad"

Odbornici opozicione koalicije “Niš, moj grad” u Skupštini grada, Miodrag Stanković i Branislav Jovanović najavljuju da će podneti odborničku inicijativu u kojoj traže da se na području gradske opstine Pantelej, na delu Somborskog bulevara izgrade osnovna škola, vrtić i kružni tok.

 Odbornici preciziraju da školu i vrtić treba izgraditi u preseku Somborskog bulevara i puta za Matejevac. Stanković kaže da je evidentno da se građani naseljavaju u Panteleju i smatra da su kapaciteti postojećih škola i vrtića na ovoj teritoriji nedovoljni za normalne uslove.

“Širenjem Somborskog bulevara, bezbednost dece koja pohađaju postojeće škole može biti ugrožena, pa izgradnja osnovne škole predstavlja neophodnost za stanovnike te teritorije.  Podsetio bih da je za vreme prethodne vlasti od 2008. do 2012. godine izgrađeno sedam novih škola, devet novih vrtića, kao i 10 novih bulevara”, kaže  Stanković.

Jovanović smatra da ova vlast ništa nije uradila, ne samo na bulevaru, nego i u opštini Pantelej.

„Gradski čelnici obećavali su izgradnju pijace, nove crkve, škole, novog obdaništa na nivou opštine, ali od toga ništa. Somborski bulevar, odnosno sada već Bulevar Svetog Pantelejmona i Bulevar Medijana se ukrštaju i to je važno saobraćajno čvorište koje nije razrešeno u našem gradu već deset godina, od kad smo izašli iz ove lokalne vlasti. Naime, nedaleko od tog čvorišta nalazi se važna ulazno – izlazna saobraćajnica koja Niš povezuje sa auto putem, to je takozvana matevačka petlja ili Niš – Istok, koju smo, takođe, mi uradili. Ne samo da nije urađen kružni tok kojim bi rešili ovo saobraćajno čvorište, nego nije ni proširen Bulevar Medijana, do same Matevačke petlje što je ogledalo grada“, kostatuje Jovanović.

Prof. dr Tomislav Igić kaže da je kružni tok preko potreban zato što je saobraćaj frekventan iz oba pravca.

“Izgradnja kružnog toka je neophodna kako bi se smanjio broj udesa koji su na ovom mestu veoma učestali”, kaže Igić.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari