„Niš, moj grad“: Rekonstrukcija Ulice vojvode Putnika u Nišu trebalo bi da se izučava na Univerzitetu 1Foto: Niš moj grad

Rekonstrukcija Ulice vojvode Putnika i ono što joj je prethodilo trebalo bi da se izučava na Univerzitetu, ali niškom, kako bi bruka ostala u našem gradu i ne bi se širila dalje, rekao je Branislav Jovanović, gradski odbornik iz opozicione koalicije „Niš, moj grad“.

„Rehabilitacija Ulice vojvode Putnika je primer kako ne treba raditi. Ona je dokaz nesposobne i loše organizovane lokalne vlasti. Nisu u stanju da rehabilituju jednu jedinu ulicu kako valja, a o izgradnji da i ne govorim – od kada vode grad uradili su jedan novi bulevar, a jednu školu grade 11 godina“, rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

Aleksandar Živadinović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u niškoj opštini Palilula, na čijoj je teritoriji ova ulica, podsetio je da su gradski čelnici u martu ove godine najavili da će njena rekonstrukcija trajati 60 dana, a da je ona otvorena za saobraćaj tek 29. oktobra, iako još uvek nije završena.

„Niš, moj grad“: Rekonstrukcija Ulice vojvode Putnika u Nišu trebalo bi da se izučava na Univerzitetu 2
Aleksandar Živadinović i Branislav Jovanović: Foto Niš moj grad

 „Evo, na početku novembra imamo još uvek nezavršene trotoare na koje se žale nastavnici i đaci osnovne škole ’Kralj Petar Prvi’, ali i ostale Nišlije. Urađen je jedan sloj asfalta, a nemamo završen projekat. Pompezno su najavljivali biciklističke staze, a ne mogu ni sto metara ulice da završe, muče se šest meseci“, rekao je Živadinović.

„Niš, moj grad“: Rekonstrukcija Ulice vojvode Putnika u Nišu trebalo bi da se izučava na Univerzitetu 3
Ulica vojvode Putnika: Foto Niš moj grad

Jovanović je dodao da je prethodna gradska vlast predvođena demokratama, kojoj je i sam pripadao, između ostalog uradila devet novih bulevara, veliki broj ulica i 20 kilometara biciklističkih staza.

SNS i svoj treći mandat koristi samo za slikanje za medije i “šminkanje” asfalta

„ I slučaj Ulice Vojvode Putnika trebalo bi da podstakne Nišlije da dobro razmisle kome će dati svoj glas na narednim lokalnim izborima, jer nam je dosta eksperimenata. Ovo je treći mandat koji Srpska napredna stranka u našem gradu koristi uglavnom samo za ličnu promociju, slikanje za medije i ‘šminkanje’ asfalta. Vozikaju se karavanima po selima da pokažu da su vredni, a narod trpi“, rekao je Jovanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari