"Opozicija zbunjuje evroposlanika stavom o dijalogu": Movsesijan o apelu dela proevropske opozicije 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO)

Aris Movsesijan, bivši predsednik Nove stranke, kaže za Danas da ne razume stavove pojedinih političara i stranaka koje su, kaže, u jednom momentu za, a u drugom protiv dijaloga uz posredovanje Evropske unije, a sve povodom apela evroposlanicima dela proevropskih stranaka u vezi stanja u Skupštini Srbije.

 

„Moram priznati da, kao učesnik svih dosadašnjih dijaloga uz posredovanje EP, ne razumem stavove pojedinih političara i stranaka. Nije jasno da li su za dijalog ili ne, jer u jednom trenutku jesu, a već u sledećem nisu, pa onda ponovo jesu. U proteklih par godina stavovi su po ovom pitanju menjani iz neshavtljivih razloga i sada više nisam siguran kada je ko šta zaista mislio“, navodi Movsesijan.
On dodaje da pretpostavlja da takav zbunjujući odnos i promene stavova ne pomažu ni predstavnicima Evropske parlamenta.

Dijalog je, kaže, uvek dobrodošao, ali je i nepostojanje dijaloga, napominje, u samoj opoziciji pokazatelj nespremnosti da se uvaže različiti stavovi.

„Izlazak iz skupština, bojkot, pristajanje na dijalog, napuštanje dijaloga i, na kraju, ako hoćete, i uzajamno optuživanje u vezi sa svim navedenim potezima, nisu dobar preduslov da se stvari pomaknu unapred. A onda, puj pike ne važi sve to. Neozbiljno izgleda, bez vizije je i političkog opredeljenja. Uostalom, opet je u pitanju samo deo opozicije. I to dosta govori o stavljanju gospodina Bilčika i EP u, najblaže rečeno, čudnu situaciju“, smatra Movsesijan.

Dijalog mora da otpočne što pre, poručuje naš sagovornik, i to „za jednim stolom, opozicionim stolom, bez odlaganja i bez predrasuda i lomova iz prošlosti“

„Posle toga će i Bilčik i EP imati lakši posao u posredovanju“, ocenjuje Movsesijan.

Podsetimo da je stranka čiji je Movsesijan bio predsednik učestvovala u dijalozima sa i bez evroposlanika, kao i da je bila inicijator sastanaka dela opozicionih grupacija iz kojih se iznedrila jedna platforma za međustranački dijalog održan 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari