Opozicioni članovi GIK-a: Ne odustajemo dok se ne ispuni zahtev za poništavanje izbora u Beogradu 1Foto: Z. S. M.

Članovi Gradske izborne komisije (GIK) iz stranaka opozicije su danas kazali da će nastaviti da insistiraju sve dok ne bude na odgovarajući način uvažen zahtev za poništavanje izbora u Beogradu.

„Kako juče, tako smo i danas na sednicama GIK-a zahtevali poništavanje izbora u Beogradu, dakle: ne obaranje pojedinih biračkih mesta, već kompletnih izbora u Beogradu. Takav stav zasnivamo na brojnim neregularnostima, evidentnim krađama, i to sve na osnovu dokaza koji potvrđuju beskrupulozno prekrajanje izborne volje tokom, a i nakon izbornog dana“, navode u saopštenju.

Dodali su da im je na sednicama GIK-a sinoć i danas njen predsednik Zoran Lukić „demonstrativno oduzeo reč“ ili je ignorisao sve njihove predloge, s ciljem uskraćivanja prava da o toj „najbitnijoj temi“ iznesu stav, da se o toj temi raspravlja i da je kao takvu uopšte stave na dnevni red.

„Kao odgovor na takvo ponašanje mi smo napustili sednicu“ rekli su i dodali da se njihovo delovanje kao članova GIK-a zasniva na odbrani izborne volje kao jednog od osnovnih temelja demokratije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari