Opozicionom odborniku iz Sremskih Karlovaca zapaljen automobil 1Novi Sad Foto: Mihajlo Marković

Odborniku Vojvođanskog fronta u opštini Sremski Karlovci Branislavu Sančaninu u ranim jutarnjim satima zapaljen je automobil na Bulevaru kralja Petra u Novom Sadu, piše danas portal 021.rs.

Sančanin je za 021 rekao da ga je rano jutros policija probudila da ga obavesti da mu je automobil izgoreo.

„Izgoreo je ceo prednji deo. U tom trenutku smo svi mislili, što je i logično, da su se zapalile instalacije. Međutim, policijski uviđaj i snimci sa dve obližnje kamere koje su pogledali, pokazali su drugačije. Na snimku se jasno vidi čovek kako benzinom poliva auto i pali ga i kako beži na suprotnu stranu Bulevara kralja Petra“, rekao je Sančanin.

Dodao je da ti snimci nisu dovoljni da se počinilac identifikuje, budući da je bilo oko 4.00 ujutru pa je napolju bilo previše mračno. Prema njegovim rečima, počinilac je nosio i kapuljaču, a po trčanju se može zaključiti da je u pitanju mlađa muška osoba.

Vatra je zahvatila i zadnji deo automobila u vlasništvu Sančaninove komšinice, koji je bio parkiran ispred vozila koje je bilo meta za sada nepoznatog počinioca. Oštećen je i ulaz u garažu ali su vatrogasci ugasili vatru.

Kao potencijalni uzrok on vidi svoj politički angažman.

„Ne mogu da povežem uzrok, radim kao profesor, radio sam ceo život poštene poslove, bio sam u medijima… Jedino što mogu da povežem, ali ne bih da prejudiciram, to je da sam na prethodnim izborima bio prvi na listi Vojvođanskog fronta u Sremskim Karlovcima, sada sam odbornik i verujem da je to u pitanju“, rekao je on.

Branislav Sančanin jedini je odbornik Vojvođanskog fronta (Liga socijaldemokrata Vojvodine) u karlovačkoj skupštini. Ova stranka zajedno sa „Karlovačkom listom“ i Srpskom radikalnom strankom čini opoziciju.

Prethodno je uređivao lokalni medij „Karlovački list“, koji je ugašen nakon što nije dobio novac na konkursu za medije u Sremskim Karlovcima.

Na ovaj incident reagovala je i Liga socijaldemokrata Vojvodine koja je podsetila da su na dan izbora 21. juna nepoznate osobe demolirale prostorije LSV u Sremskim Karlovcima.

„Vinovnici ovog napada nikada nisu otkriveni“, naveli su iz LSV-a.

Oni su pozvali nadležne organe da u najkraćem mogućem roku privedu počinioce ovog krivičnog dela i osiguraju bezbednost građana i njihove imovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari