Organizatori protesta "Srbija protiv nasilja" predali zahteve Vladi Srbije (FOTO) 1Vojin Radovanović

Organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“ predali su Vladi Srbije zahteve i najavili nove akcije posle blokade beogradskog mosta „Gazela“ u petak 12. maja ukoliko ti zahtevi ne budu ispunjeni.

Opozicione grupacije koj u petak organizuju protest i blokadu Gazele pod sloganom „Srbija mora da stane“ predali su Vladi Srbije već odštampane ostavke ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

Oni su do Nemanjine ulice u kojoj se zgrada Vlade nalazi došli sa šetalicom „Srbija protiv nasilja“ koju su nosili i na protestu u ponedeljak.

Organizatori protesta "Srbija protiv nasilja" predali zahteve Vladi Srbije (FOTO) 2
Printskrin Fejsbuk

U Novom Sadu je ubijena još jedna žena, 18. žrtva od početka godine. Policija kaže da se prijavi nasilje, a kada prijave šta se desi, desi se da nestaju izjavio je Aleksandar Jovanović Ćuta, predsednik Ekološkog ustanka, prilikom predaje zahteva za ostavkama ministru policije Bratislavu Gašiću i direktoru Bezbednosne-informativne agencije Aleksandru Vulinu u Vladi Srbije.

Upitao je ko je odgovoran za arsenal oružja kod „psihopate Blažića iz Mladenovca“, te oružje koje je posedovao ubica iz Novog Sada.

Od Gašića i Vulina traže da se momentalno sklone sa funkcija „bolje da to urade sami, nego da ih narod skida na ulici“.

Podsetio je da je Orlić ispred svoje kancelarije postavio kordon momaka kako bi sprečio poslanike da sa njim razgovaraju i da

„Ako neće da razgovara tamo gde je to normalno, razgovarače na Gazelu“, poručio je.

Osvrnuvši se na jučerašnji odlazak u REM, gde su predali ostavke članovima ovog tela, te i Oliveru Zekić poručio da će razgovarati na Gazelu „jedinoj slobodnoj instituciji“.

Kritikovao je premijerku Brnabić jer nije odala poštu žrtvama u OŠ Vladislav Ribnikar.

Vučiću je poručio da je bolesno puštanje raskomadanih tela na televiziji, te dodao da se sa tim mora stati, kao Ida je Vučić urednik svih režimskih tabloida i televizija i stavrni vlasnik Pinka i Hepija.

„Ispostavilo se da je Gazela jedina institucija koja radi u Srbiji. Ovo više nije pitanje politike, nego dostojanstva. Sutra u 18 sati svi ispred Skupštine, pa u blokadu Gazele“, poručio je Jovanović.

Maršuta je ulicom Kneza Miloša do mosta Gazela.

Vrlo brzo će izneti plan za naredne blokade, najavio je ovaj poslanik.

Rekao je da nisu tu da bilo koga maltretiraju, nazivaju hijenama, i promovišu nasilje, te da će ponovo organizovati dostojanstven skup u tišini.

Ukoliko građani budu hteli da ostanu kod Skupštine, to će činiti na svoju odgovornost, naveo je.

Poslanice opozicije i kopredsednica Zajedno Biljana Stojković ušle su i zgradu Vlade kako bi ove ostavke i zahteve na pisarnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari