Orlić izrekao opomene i oduzeo reč Dragani Rakić (DS) kojoj nije ni bio uključen mikrofon 1foto: Printskrin, RTS

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izrekao je tri opomene i oduzimanje reči poslanici Demokratske stranke Dragani Rakić, iako ona u tom trenutku nije imala ni reč, ni uključen mikrofon, već je vikom reagovala na govor poslanice Srpske naredne stranke

.Poslanica Ana Belojica rekla je da opoziciji smetaju mladi kadrovi SNS-a jer oni slede „čistu politiku Aleksandra Vučića“ i da „ne napadaju ničiju decu jer je to za njih sveto.

U tom trenutku Rakić je burno reagovala i dobacivala im da će „odgovarati“, da su „devedesetih slali njene drugove u rat“, da se „druže sa kriminalcima“ i ponavljala „sram vas bilo“, nakon čega je Orlić irekao sve tri opomene.

Prethodno je situacija bila usijana kad je potpredsednica Skupštine Srbije Sandra Božić sa mesta predsedavajuće, dok je menjala Vladimira Orlića, uputila uvredljiv komentar koleginicama iz opozicije

„Ne mogu da ne primetim da pojedine poslanice opozicije vrlo rado prolaze kroz redove SNS, ne znam da li se preporučuju da sede u tim redovima, ili vrlo često vole samo da prodju tuda“, rekla je Božić.

Po poslovniku je reagovala Biljana Djordjević iz Zeleno levog kluba rekavši da je to „uvredljivo u danu kad su se poslanici vladajuće većine uvredljivo ponašali prema ženama“.

Božić je za vreme govora Biljane Djordjević već napustila predsedavanje, a Orlić je rekao da on nije mogao povrediti poslovnik jer nije bio tu.

On je takodje izneo tvrdnju da nije bilo nikakvog pokazivanja uvredljivih gestova na koji su se poslanici ranije žalili, ali nije naveo da nije video na snimku taj gest, već je rekao da se na licima poslanka „nije primećivalo da vide nešto strašno“.

Poslepodnevni deo sednice protiče u napetoj atmosferi uz razmenu uvreda i optužbi, viku i galamu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari