Opozicija optužuje naprednjaka za seksističke uvrede, Orlić to ne vidi 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Na početku poslepodnevnog dela sednice skupštine Srbije, poslanici Demokratske stranke i Narodne stranke zatražili su od predsednika Vladimira Orlića da kazni narodnog poslanika Dalibora Šćekića iz Srpske napredne stranke, zbog toga što je seksističkim gestom uvredio narodnu poslanicu Tatjanu Manojlović.

Povredu poslovnika prvo je zatražio poslanik Demokratske stranke Miodrag Gavrilović, a zatim i poslanica Narodne stranke Ivana Parlić, tražeći da poredsednik zatraži i pogleda snimak i kazni poslanika, koji je, dok je govorila poslanica DS Tanja Manojlović, pokazivao rukama neprimerene i uvredljive gestove.

Kako smo saznali u Skupštini, poslanik je svojoj koleginici za vreme sednice simulirao oralni seks.

Predsednik Orlić ponavljao je da on ne vidi ništa, da „niko ništa ne pokazuje niti je pokazivao“ i da nema potrebe da reaguje.

Reakcije poslanika ocenio je kao „pokušaje da se ukaže na nešto“.

Incident se, prema rečima poslanika opozicije desio dok je Manojlović kritikovala aktelnu vlast i rekla da režim više daje za policiju i vojsku nego za prosvetu, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, a da težak život gradjana „ne razumeju oni koji ne žive realne živote nego imaju 24 stana u Bugarskoj“.

Manojlović je pitala „da li smo postali raja i da li ćemo ponovo decu slati u janičare“, pošto joj se kako kaže, čini da je Vučić založio celu državu“, te da se „Kinezi ovde sve bahatije ponašaju“.

Naprednjak Veroljub Arsić odgovorio joj je pitanjima „koliko su koštale šećerane, koliko Sartid, MIT Požarevac ili Rekord.

Poslanici razmatraju rebalans budžeta i nekoliko novih kredita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari