Orlić pokušao da završi sednicu Skupštine, opozicija zapretila da neće izlaziti iz parlamenta 1Pritnskrin Parlament.rs

„Jutros smo bili zatečeni informacijom da današnja sednica Skupštine Srbije, treba da se završi iz proceduralnih razloga, po njihovom predstavnika vlasti. Shvatili smo da poslanička grupa većine želi okonča ovu sednicu i da zaustavi celu raspravu i onda smo im saopštili da iz parlamenta nećemo izaći dok se sednica ne završi u celini“, rekla je na zajedničkoj konferenciji za novinare dela opozicije Marinika Tepić, šefica poslaničke grupe Ujedinjeni.

Ona je dodala da je nakon te jedinstvene odluke opozicije stiglo obaveštenje da je Orlić sazvao novu sednicu i da je onda sve moglo.

Tepićeva je objasnila da je ta mala pobeda ostavrena uz pomoć građana koji protestvuju na ulicama protiv nasilja.

Ona je objasnila da je Orlić na dva današnja kolegijuma sa šefovima poslaničkih grupa objašnjavao kako je nemoguće nastaviti sednicu, kako bi nova moga da bude u četvrtak, možda u sredu.

Rekli smo, kako je rekla Tepićeva, da opozicija ostaje u parlamentu, aSNS može da nastavi sa manipulacijama.

„Posle dva sata usledio je novi saziv sednice i tada je moglo sve“, navela je Tepićeva podsetila koje su tačke dnevnog reda, rasprava o smeni REM-a, oduzimanje frekvencija Pinku i Hepiju, formiranje anketnog odbora o okolnostima pod kojima su se dogodila dva masakra i smena Bratislava Gašića.

Ona je čestitala građanima koji protestvuju na uspehu i objasnila ulogu opoziije i Srbiji protov nasilja , da je njihova uloga zapravo prjavljivanje skupa MUP-u i odgovornost u slučaju neredviđenih događaja.

„Jedna po jedna pobeda dolazi. Ova vlast ne zna šta ju je snašlo, oni ne umeju da dgovore na lepše lice Srbije, oni žele incidenta i malopre smo čuli da su odrana četiri skupa, a peti će biti državni udar. Oni podižu lestvicu agresije i mržnje. Molimo građane da opet pokažu bolje lice Srbijje“, poručila je Tepićeva.

I Radomir Lazović, šef Zeleno-levog poslaničkog kluba, rekao je novinarima da je opozicija uspela da spreči Orlića da zaustavi sednicu i raspravu o formiranju Anketnog odbora i smeni Gašića.

„Suština svega je ideja vlasti da se sve nastavi kao do sada. Nema odustajanja dok se ne ispune zahtevi sa protesta“, rekao je Lazović.

Na pitanje kako je shvatio tvrdnju Milenka Jovanova da će narod na novom protestu juriti opoziciju, Lazović je naveo da je i do sada bilo raunih provokacija na mirnim protestima.

„Siguran sam da Jovanov zna o čemu priča, da će doći ljudi koji hoće da izazovu provokacije. I ako do toga da dođe direktno je odgovran Jovanov i SNS“, poručio je Lazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari