Orlić razgovarao sa šefom Misije OEBS u Srbiji: "Cela zemlja je zabrinuta zbog situacije na Kosovu i Metohiji" 1foto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Predsednik narodne skupštine Srbije Vladimir Orlić razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS u Srbiji Januom Bratuom o nastavku saradnje i o aktuelnoj političkoj situaciji.

Orlić je istakao da uspešna saradnja narodne skupštine i Misije OEBS u Srbiji traje duže od 15 godina i izrazio spremnost da se nastavi rad na zajedničkim projektima, saopšteno je iz narodne skupštine.

Ambasador Janu Bratu je naveo da je parlament ključna institucija svake države, te da je saradnja sa narodnom skupštinom medju prioritetima rada Misije OEBS u Srbiji.

„Cela Srbija je danas veoma zabrinuta zbog situacije na Kosovu i Metohiji“, naveo Orlić i dodao da je važno što se rad Misije OEBS u Prištini striktno bazira na poštovanju principa statusne neutralnosti.

Orlić je rekao da se Srbi na Kosovu i Metohiji suočavaju sa velikim problemima i pritiscima „izazvanim neodgovornim potezima Prištine“ i da Srbija ulaže napor da pronađe rešenje kojim bi se sačuvali mir i stabilnost.

Ambasador Bratu je ukazao da razume poziciju Beograda, i nema sumnju da su mir i stabilnost od najvećeg interesa.

On je ocenio da scenario koji uključuje nasilje i konflikt svakako treba izbeći, izrazio je i želju da se kroz dijalog dođe do održivog rešenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari