Oslobođenje: Vlada Srbije da objavi sve sporazume sa ilegalnim institucijama u Prištini 1Priština Foto: Pixabay/LNLNLN

Pokret Oslobođenje pozvao je danas direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića da objavi sve sporazume koje je Vlada Srbije zaključila sa „ilegalnim institucijama u Prištini“.

Reagujući na Petkovićevu izjavu da je potpisano „48 sporazuma“, generalni sekretar Oslobođenja Nikola Kosović upozorio je da je u pitanju „ogroman broj dokumenata koji regulišu svakodnevni život u gotovo svim oblastima a o kojima narod Srbije na zna ništa“.

„Otkako je Srpska napredna stranka 2012. preuzela vlast, netransparentnost je postala odlika pregovora. Od tada se pregovori više ne vode na tehničkom, već na vladinom nivou, a istovremeno je isključen parlament i celokupna javnost“, naveo je Kosović a prenelo Oslobođenje.

Upitao li je nedavno vraćanje dva autobusa srpskih autoprevoznika sa prelaza Jarinje „direktna posledica nekog od potpisanih sporazuma“.

„Mi u stvari ne znamo da li je na snazi neki novi režim ulaska na Kosovo i Metohiju, jer ne znamo šta oni potpisuju. Možda su zaista dogovorili da svaki putnik treba da najavi ulazak u pokrajinu 48 sati ranije, ali to po običaju kriju“, dodao je generalni sekretar Oslobođenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari