Osnivači DS: Nikom ne treba da pada kruna s glave

Za Danas o svom viđenju borbi unutar stranke

Ostavite komentar


  1. Ni članovi Demokratske stranke se nisu ovoliko glupirali, tako da ništa ne treba da nas čudi. Uostalom, zar Vida O. nije bila jedno vreme u stranci Demokratkog ccentra ili kako se već zvala?

  2. 1. G-đa Ognjenović je sa Mićunovićem napustila Đinđića. Osnovali su STRANKU Demokratski centar, koja nije učestvovala 96/97 u protestima koalicije Zajedno. U DS su se vratili kad je Đinđić ubijen. Ako me sećanja služe, i g.Domazet je bio opozicija Đinđiću, ali nije napustio stranku.
    2. Od DS je nastalo „mali milion partija“. Voleo BiH da mogu da razumem suštinsku razliku svih njih(Ovde izuzimam DSS, koji su zbog opsednutosti bili bliži crveno crni a, i onu koji je osnovao Vuksanović).
    3. Svi govore o novim ljudima. Eto, g. Lutovac je nov, i hajde sad da ga sapletemo.

  3. Debate su pozeljne,slazem se ali ne i pucevi a vi ste gospodjo to i pokusali uz Vucicevu pomoc.Sada je voda dosla do grla i uzmicanja vise nema.Puna podrska za Lutovca od clanstva ds.A vi gospodjo posle organizujte debatne klubove i debatujte do mile volje.Ali stranka nije debatni klub.

    1. Pazi kad sam ja u DS stupio pre danasnjeg predsednika a pogotovo potpresednice te tranke. Doduse napustio sam je i pre 15 godina… a napustio sam i Srbiju.

      Poenta je da je DS odavno izgubila snagu, zapravo jos od tamo 2008-09 je stalno u padu jer je nepotizam i partokratija koju je propagirala (doduse dosta manje od danasnjih vlastodrzaca) dosao na naplatu. Meni je bilo jasno da je sve isto jos 2001-ve kad su u gradu (Beogradu) i republici raznorazni poceli da rastu uz partiju ili koalicione partnere, kad je pocela politicka trgovina javnim preduzecima, pozicijama i ugovorima za javne nabavke. Da budem iskren, i ja sam se „ogrebao“ o jednu od rukovodecih funkcija u jednom beogradskom javnom preduzecu ali sam vec 2005-te sve napustio i poceo da radim iseljenicke papire za Kanadu, srecom. A recimo mene je na toj funciji zamenio lik iz Leskovca koji je doveden za mog pomocnika a mahao je sumnjivom diplomom pristinskog univerziteta sa kraja ’90-tih. Danas se zahvaljujem tadasnjem gradonacelniku i predsedniku beogradskog odbora DS-a, da nije doveo to govedo u firmu mozda bih i ja potonuo u politici kao i DS. Srecom su mi otvorili oci pa sam shvatio da mogu negde drugde da zivim od svoje diplome.

  4. U demokratiji niko ne bi trebao da nosi krunu. Bojim se da su se svi u DS, osim Zorana Đinđića, otimali za krunu, usled čega i imamo toliko patuljastih stranaka i isto toliko krunisanih glava. Jedini kralj kojem sam, u Budvi, zajedno sa Vama, klicao je Petar Kralj, glumac. Nisam toliko pametan da shvatim šta demokrate gura ka osvedočenim autokratama.

  5. Domazet je tek jedan u nizu koji je ministarsku fotelju DOS a,valorizovao..do plafona..Vec dugo ptivatni univerzitet..sve je tu jasno..Sto ne pokrenu makar u Nisu,DS i rad stranke..Kog on prrdatavlja u glavnom odboru..?Ili i njega i serijal ministara DOS to sleduje..dozivotno..bez ikakvog doprinosa DS???

  6. A šta nedostaje mom komentaru pa ga niste objavili, osim dve štamparske greške?

    1. I moja dva komentara nisu objavljena. Vreme da se napusta portal Danas-a, ukratko dici ruke od svega u Srbiji.

  7. Okanite se politike. Uprljali ste i istoriju i sadašnjost. Niste vi društvo, koliko god vas ima, za budućnost Srbije, vaše dece i dolazećih generacija.

  8. Intersantno je da kao stranka niste nista uradili na stvaranju odbora u juznoj Srpskoj pokrajini I nemate albanca za demokratu.Cak se niste poreudili da u kraju Rize Haljimija poradite na tome,a ne postoje prepreke.Ili Vam to Dana’s I dalje izgleda kontraprodukrivno za demokratiji? Mogao bi ja Jos mnogo slicnih stvari da Vas pitam,Ali vidim da ste resili da se se uklapate kao stranka u sivilo sistema bez vizija I zadovoljenja partikularne vizije potreba „siroke“narodne mase.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.