Osnivanje Pokreta obnove Kraljevine Srbije

Bivši članovi SPO

Ostavite komentar


  1. Nadam se da se medju tim, kako rekoste, mladim i obrazovanim pristasama monarhije nalazi i kvalitetan profesor srpskog jezika i knjizevnosti. Ili ste namerili okruniti Jakovljevice?

  2. Sve evropske Kraljevine su u NATO paktu. Ovi ljudi su se odrekli tog dela programa SPO, zarad boljeg rejtinga u birackom telu. Odrekli su se i borbe za nacionalni preobrazaj Srbije. SPO delimicno ima neke stavove o zlocinima devedesetih koje zastupa Natasa Kandic, ali ovo drustvo koje mu to zamera, svojim novim stavovima sebe svrstava u branioce politike protiv koje su se borili dok su bili u SPO. Izmedju njih i Vulina, sada je jedina razlika ta sto su oni za monarhiju, a on za republiku. Neka sada zajedno brane Kosovo koje je Milosevic sacuvao pobedivsi NATO. Mogu otici zajedno i na Slobin grob i tako dokazati svoj patriotizam. Sta ce njima izdajnik Vuk Draskovic.Kritikovanjem Vuka bice im otvorena sva vrata patriotskih medija…

  3. Zivite u proslosti; osvestite se I gledajte u buducnost, u protivnom samo vracate SRBiju unzad!

  4. Ako su vec odlucili da osnuju "Pokret za obnovu kraljevine Srbije" trebali su to uraditi negde u Nisu, Kragujevcu,Kraljevu ….a ne Novom Sadu jer Vojvodina tada nije bila deo kraljevine Srbije.

  5. Imamo dovoljno krpelja i parazita koji nam piju krv. Samo nam falite vi sa Karadjordjevićima!

  6. Ako POKS uključi obrazovane i kulturne Srbe iz svih delova Srbije, a ne samo iz Novog Sada (za Vojvodinu) i Kragujevca (za Šumadiju), imaju veliku šansu da dobiju više glasova od SPO i male levičarske koalicije !! Uz Božiju pomoć, obnoviće se Kraljevina Srbija , koja je rođen pre 800 godina kada su je priznali i rimski Papa i carigradski Patrijarh !!

  7. Не знам да ли је ово смешније или тужније? Ко још озбиљан верује да се пуким сродством може преносити памет? А још пледирати за оне који су Србију уништили још пре 100 година крајње неодговорном политиком?

  8. Није тачно. Велика народна скупштина Срба, Буњеваца и осталих Словена у Банату, Бачкој и Барањи, која 25. новембра 1918. године у Новом Саду проглашава присаједињење Српске Војводине Краљевини Србији. Дан раније, 24. новембра 1918. је скупштина у Руми прогласила прикључење Срема (до тада формално у саставу Славоније) Краљевини Србији. Исто тако је и Велика народна скупштина српског народа у Црној Гори, одржана 24-29 децембра 1918, донела одлуку о присаједињењу Краљевине Црне Горе Краљевини Србији. БЈР Македонија је у састав Краљевине Сбије формално ушла одредбама Букурештанског мира од 10. августа 1913.

  9. Ali najveća fora što su perjanice tog nazadnog projekta Vladimir Jelić i Vladimir Popić, šefovi novosadskog SPO-a, koji su godinama potkradali javna preduzeća Toplanu, Vodovod i Stan … i naravno obogatili se a firme i gradjani propali. Naravno, kazne nema jer su pare otišle u stranku a i DB-u njegov deo.

  10. Ne vidim razlog da se obnavlja dinastija, Karađorđevića, Obrenovića, Nemanjića, kada pokret može jednostavnije da se zalaže da Patrijarh preuzme vođstvo države po svetosavskom kanonu. Naime Pravoslavna crkva ima sve atribute vlade jer ima upravnike okruga, ekonomiste, naučne radnike, upravnike parohija … I samo im treba dati državne zgrade za državne poslove …. To bi bila najjeftinija Vlada i administracija Srbije jer bi sa malo dodatnog novca sve funkcionisalo u ime Boga i Svetoga Save…. Ubacivati neke prinčeve i princeze je bajkovito i samo dodatno opterećenje građana i budžetske kase…..

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.