Otadžbina: Ustavni sud Srbije je 2012. godine stavio van snage Sporazum o slobodi kretanja 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/MO)

Narodni pokret Srba s Kosova i Metohije „Otadžbina“ saopštio je danas da je Ustavni sud Srbije 2012. godine stavio van snage Sporazum o slobodi kretanja koji su potpisali Borko Stefanović i Edita Tahiri, ali da je taj sporazum implementirala Vlada Srbije na čelu s Ivicom Dačićem i Aleksandrom Vučićem.

„Posle postignutog dogovora Borka Stefanovića i Edite Tahiri, članovi Narodnog pokreta Srba s Kosova i Metohije ‘Otadžbina’ obratili su se Ustavnom sudu Srbije radi utvrdjivanja legalnosti ovakvih sporazuma“ – piše u saopštenju.

„Posle godinu dana Ustavni sud se oglasio u leto 2012. godine i dogovore je stavio van snage jer su suprotni važećem Ustavu Republike Srbije. Ustavni sud je naložio već novoformiranoj vladi na čelu s Ivicom Dačićem i prvim potpredsednikom Aleksandrom Vučićem da u roku od mesec dana poništi ove dogovore, medjutim Vlada Srbije ne da nije ukinula postignute sporazume, već ih je implementirala u delo“, saopštila je „Otadžbina“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari