Otvorena deonica auto-puta od Preljine do Pakovraće, otvaranju prisustvovala premijerka Brnabić 1Ilustracija Foto: Jovana Tomić

Deonica auto-puta „Miloš Veliki“ od Preljine kod Čačka do Pakovraće, u dužini oko 11,5 kilometara, otvorena je za saobraćaj, u prisustvu premijerke Ane Brnabić.

Premijerka, koja je prisustvovala otvaranju umesto predsednika Srbije Aleksandra Vučića, provozala se autobusom novim auto-putem.

Ona je pre ulaska u autobus prenela kineskim izvođačima pozdrave predsednika Vučića i dodala da će on ovih dana i lično doći da im zahvali i da podršku za preostale radove do Požege.

Brnabićeva je dodala da je Vučić čak 12 puta obišao trasu deonice Preljina-Požega i izrazila očekivanje da će deo auto-puta do Požege biti gotov do kraja godine.

„Važno nam je da završimo što pre“, poručila je premijerka.

Otvaranjem deonice autoputa od Preljine do Pakovraće saobraćajne gužve koje su se stvarale kroz Čačak, naročito tokom sezone letnjih odmora i vikendom postaće prošlost, jer je sav tranzitni saobraćaj preusmeren na novu obilaznicu.

Ona je u sastavu deonice autoputa Preljina – Požege od 30,9 kilometara, na kojoj je glavni izvođač kineska kompanija „Čajna roud end bridž korporejšn“ (CRBC).

Kako je sinoć najavljeno, predsedednik Srbije Aleksandar Vučić nije prisustvovao otvaranju deonice Preljina-Pakovraće na auto-putu Miloš Veliki.

Umesto njega, tom otvaranju, prisustvovala je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. Deonica autoputa Miloš Veliki, od Preljine do Pakovraća, u dužini je od oko 12 kilometara.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je sinoć na Instagramu da je iznenada sinoć preminula Ksenija Vučić, njegova bivša žena sa kojom ima dvoje dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari