Pajtić: Broj pokušaja atentata na Vučića za Ginisovu knjigu rekorda, više nego na Fidel Kastra 1foto FoNet Milica Vučković

Iz Ginisove knjige rekorda su se definitivno ogrešili kad su oglasili da svetski rekord drži Fidel Kastro, kad je reč o pokušajima atentata na njega, sa 638 atentata. Očigledno su namerno prevideli našeg vođu, rekao je profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu Bojan Pajtić.

On je u intervjuu za Nova.rs istakao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić uvek kad se nađe pred problemom „pribegava teatarskoj taktici, dramatizaciji situacije i ja se iskreno plašim za fundus Udbe, jer je očito da će uskoro ostati bez naoružanja ako nastave da nam plasiraju ove priče o atentatima“.

– Ja ne relativizujem ništa. Ekstremna desnica je njegovo četvrto čedo, a svi dosadašnji atentati su se pokazali kao atentati pod znacima navoda. Kad vas neko neprestano laže, onda više ne verujete ni ako do realne opasnosti dođe. U svakom slučaju, Vučić i njegove kolege su, što kao radikali, što kao naprednjaci, podržavali taj narativ da “izdajnici treba da vise”, da im “treba presuditi”, da bi “trebalo ubiti 100 muslimana za jednog Srbina”, “da Đelić i Tadić ne smeju da se vrate na aerodrom u Beogradu ako potpišu sporazum sa Evropskom unijom”…, dodao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, to je njihov manir, njihov narativ i veoma malo, „možda na prstima jedne ruke, bi se mogli nabrojati ljudi koji su u sredu uveče učestvovali na demonstracijama protiv Vučića, a nisu glasali za Tomislava Nikolića, 2012. godine, odnosno za Vučića u godinama nakon toga“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari