Pajtić neće biti izbačen jer podržava Đilasa

* Pajtić: U DS se nikada nije kažnjavalo drugačije mišljenje
Hoće li DS pokrenuti postupak protiv bivšeg lidera koji se protivi stranačkoj odluci o kandidatu za gradonačelnika i načinu izlaska na izbore

Ostavite komentar


  1. Где ће КРУШКА НЕГО ИСПОД КРУШКЕ …заједно су врцали мед и лизали прсте ….А овом народу нису ни САЋЕ ОСТАВИЛИ …..

  2. Da se razumemo, DS jeste da kazem NAJ, NAJ kad se tice nekog normalnog razmisljanju od politici, demokratiji i vrednosti zapadne civilizacije, ali reci NIKAD toga nije bilo nije tacno, i toga ce uvek i biti, ali nije vazno kako se nesto zove nego magnituda dogadjaja i time u DS mozemo biti, da se kaze zadovoljni. Naj gori primer je izbacivanje Cede iz stranke i to nije bio samo Tadic, bila je grupna i jako losa odluka jer se istina znala ali se verovalo da treba da se to uradi. Moj tadasnji komentar na intervju prof. Micunovica nakon Cedinog odlaska i danas cuvam kako podsecanje da i veliki kao on mogu ponekad biti sitni kada kalkusisu. Pa na kraju i Micun je bio na neki nacin izbacen iz DS ali da ostavimo da fakti neizumru i ako neko nekad, odluci da pise pogresnu istoriju DS-a. Razmisljauci, pravolinijski i kako smo mi uvek u pravu je mozda ljudski ali i cesto infantilno. To sto sada Pajtic je ““na nekoj drugoj strani““ je njegovo pravo da kaze kako on misli i dela, i niko u DS-u nema prava da ga iskljucuje iz stranke. To je najvece dostignuce demokratije, uvek postovati tudje misljenje kada i on sam mozda nije bio u stanju da uradi to za vreme svog predsednikovalja strankom. Pokazao je jednu neobicnu dozu agresije prema svojim protivnicima u stranci, omalovazavajuci i njih i time samu stranku. Sutanovac je po mojim kriterijumima iznenadjujuce jako lepo reagovao, i time zasluzio moje veliko postovalje iako pre toga nisam znao bas mnogo o njemu. Ono sto sad radi da vrati stvari da kazem sjaj naseg DS iz doba kad smo se borili protiv diktatura zasluzuje jos vece postovanje i podrsku.

  3. To pravo na drugačije mišljenje u okviru DS-a je katastrofa. U toj stranci je bilo i monarhista i titoista, i rusofila i prozapadno orijentisanih, i nacionalista i mondijalista, i liberala i socijalista…kada se to sagleda logično se nameće zaključak da stranka nema jasno definisanu političku platformu. Skupiti se u jednoj stranci, sa tako različitim međusobnim pogledima, znači da je cilj samo jedan – biti na vlasti po svaku cenu. U stranci treba da bude diktatura ali u društvu demokratija.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.