Palma o pismu direktora Beogradskih elektrana povodom gradnje nuklearki sa SAD i EU: To je Bastin lični stav, a ne stav stranke 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

“Stav Radeta Baste, da treba ukinuti Srpsko-ruski humanitarni centar i praviti nuklearnu energiju sa SAD i EU, samo je njegov lični stav, a nikako stav Jedinstvene Srbije“, kaže za Danas Dragan Marković Palma. Lider Jedinstvene Srbije tvrdi da se stav njegove stranke, čiji je potpredsednik i direktor Beogradskih elektrana Rade Basta, o sankcijama Rusiji nije promenio.

“Stav naše koalicije o situaciji na relaciji Rusija – Ukrajina je poznat i nepromenjen je“, kaže Marković.

A na konstataciju pojedinih opozicionara da je Jedinstvena Srbija na putu da načini politički zaokret i da Putinovu voštanu figuru zameni Bajdenovom, Palma odgovara da su to preispoljne gluposti koje ne treba komentarisati.

Direktor beogradskih elektrana zatražio je ukidanje humanitarnog centra u Nišu i izgradnju nuklearnih centrala sa SAD i EU. Pismo slične sadržine on je uputio Ani Brnabić i ministarki Zorani Mihajlović i novembra prošle godine i tada je tražio ukidanje moratorijuma na izgradnju nuklearnih elektrana u Srbiji.

Basta se inače „proslavio“ pisanjem čestitke novom američkom ambasadoru Kristoferu Hilu u trenutku dok se pola Beograda smrzavalo. Informacije da je Basta čestitao Hilu na postavljenju u Srbiji objavljene su na zvaničnom sajtu „Beogradskih elektrana“.

„Želim da vam uputim najbolje želje za uspeh na novoj dužnosti. Republika Srbija i Sjedinjene Američke Države imaju prijateljske odnose i uveren sam da će pod Vašim vođstvom, na obostranu korist dva naroda, naši bilateralni odnosi biti raznovrsniji i prošireni. Republika Srbija je opredeljena za snažniju ekonomsku i naučno-tehničku saradnju sa Sjedinjenim Američkim Drzavama, koje vidi kao strateškog partnera u svim oblastima od zajedničkog interesa, kao i u suočavanju sa različitim izazovima današnjice kao što su klimatske promene i životna sredina“, poručio je Basta Hilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari