Dragan Marković Palma: Etničko čišćenje Srba sa Kosova traje i danas a Evropa i dalje ćuti 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ocenio je povodom 20. godišnjice pogroma nad Srbima na Kosovu da etničko čićenje Srba sa tog prostora traje i danas dok Evropa, kako je rekao, i dalje ćuti.

Marković je u pisanoj izjavi ocenio da je cilj kosovskog premijera Aljbina Kurtija da „po uzoru“ na nekadašnjeg predsednika Hrvatske Franju Tuđmana „napravi jednu manju ‘Oluju’ i protera i preostale Srbe iz naše južne pokrajine“.

„Bez odluke Saveta bezbednosti UN, ;19 država NATO pakta je 1999. godine bombardovalo Saveznu Republiku Jugoslaviju i direktno učestvovalo u etničkom čišćenju Srba sa Kosova i Metohije. 2004. godine se ponovilo etničko čišćenje u prisustvu te iste Evrope i NATO pakta. Etničko čišćenje Srba sa Kosova i Metohije nije prestalo ni dan danas, a ti Evropo i dalje ćutiš“, naveo je Marković.

Dodao je da se zalaže za članstvo Srbije u Evropskoj uniji, ali da EU mora da štiti međunarodno pravo i standarde „a ne etničko čišćenje“.

„Neka vam kažu vaši ambasadori iz zemalja članica Evropske unije ko je odgovoran za sve što se dešava na Kosovu i Metohiji. Ja ću vam reći, Albanci, danas na čelu sa Kurtijem, a pre na čelu sa Tačijem i Haradinajem“, rekao je predsednik Jedinstvene Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari