Vučić dočekao decu sa Kosova u Beogradu i pomenuo Banjsku: Draga deco, vi ste svoj na svome na našem Kosovu 1Printskrin TV Pink

Draga deco iz svih delova KiM i naše Srbije dobro došli u drugi deo naše Srbije. Hvala vam što ste ovde sa nama danas u Beogradu na dvadesetogodišnjicu pogroma Srba iz južne srpske pokrajine, koji istom žustrinom traje i danas. Uz istu podršku onih koji su ih podržali bombama 1999. godine, samo uz malo drugačiju formu – ovim rečima se predsednik Srbije Aleksandar Vučić uz osmeh obratio deci sa Kosova.

„Znate da imate samo jedan glavni grad a to je Beograd, nadam se da ćete imati vremena da obiđete i druge delove Srbije“, dodao je.

On je izrazio zahvalnost svima iz Metohije i čitavog severnog Kosova, ali, posebno naznačavajući i Banjsku, za koju je rekao da „proglašavaju mestom zla, ne znajući ko je sve pokušavao da nama Srbima nanese zlo…“.

Oko stotinu školaraca iz Osojana, Goraždevca, sela Banje, Banjske, Štrpca, Vitine, Novog Brda, Gnjilana i Kosovske Kamenice boravi ovog vikenda u Beogradu u organizaciji Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Potom je dodao, sve najlepše i najbolje osobine ima Strahinjić Ban, a sve staje u rečenicu: „Neko beše Strahinjiću Bane“, što karakteriše i decu sa Kosova.

– Vi koji ste danas neko, na našem KiM, vi ste neko ko je uprkos željama onim koji su niko. Baš zato što ste neko, vi stojite i opstajete na svome, jer ste na svome. Kao što je rekao patrijarh Porfirije, mi smo duhovno sa vama na svakom mestu u Kosovu. Deco, drago mi je što ste u našem Beogradu videli sve ono lepo što naša jedina prestonica može da ponudi. Želim vam da dugo živite tamo, da često dolazite u Beograd, volite svoju Srbiju. Ovaj težak dan ćemo završiti svečanom akademijom u Beogradskom dramskom pozorištu – kaže Vučić.

– Narednih dana verujem da ću imati više prilike da prićam o opasnostima koje vrebaju u regionu, dodao je Vučić, potom.

Odgovarajući na pitanja novinara, rekao je da uskoro očekuje samo loše vesti za Srbiju, kao i da će objasniti kako su neki glumili da su „naši tobože prijatelji“, a, naveo je, tiče se članstva Kosova u Savetu Evrope.

Biće teško za nas, namere su da se srpski narod gura sa KiM i da za to dobiju legitimitet od strane međunaradne zajednice, rekao je Vučić.

On je poručio Prištini i međunarodnoj zajednici da mogu na silu sprovoditi sve, ali da moraju da priznaju da su to uradili na taj način.

„Na drugačiji način ćemo da razgovaramo. Uvek smo spremni za razgovor, ali sada sa drugačijim pristupom“, rekao je Vučić, ne isključujući mogućnost da i Srbija primeni određenu vrstu sile.

„Dosta su nas varali i lagali, budale više nismo. Može vas neko prevariti jedanput, dvaput. Ali ako vas treći put prevari, onda ste vi budale“, zaključio je Vučić.

„Neko beše Strahinjiću Bane, a mi smo neko za razliku od niko…“, pokušao je Vučić da objasni stihovima situaciju i način na koji je doživljava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari