Palmer: SAD zabrinute zbog aktuelnih trendova u Srbiji

Ostavite komentar


    1. Srbija je na putu ka EU kad god neki zvaničnik ode u Brisel i Vašington, kad god može da se poveća izvoz domaće roba u zemlje članice, kad stižu investicije, a naročito kad se dele bespovratna sredstva iz tamošnjih fondova. Istovremeno, za domaće prilike, a i da se ne kvare odnosi sa Rusijom i UAE-om, radi se sve što je moguće da se uspori proces evrointegracija.

    2. Ljudi, pa ovo je glavom i bradom Marty Feldman sa svojim karakteristicnim pogledom u ulozi Matthew Palmera. Vrhunski glumac, vrhunski umetnik.

      1. Ma mi bi da udjemo ali samo do one tacke do koje imamo prava i povlastice, a kad se dodje do obaveza… eeee u taj deo bas i ne bi da ulazimo….

    3. Nije li Srbija rekla da hoce kada je potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju?

    4. E pa, Srbija je okružena EU i NATO zemljama, ima ekonomiju jačine moldavske, veoma malobrojno stanovništvo i nijednog potencijalnog vojnog saveznika koji bi bio spreman da svojim trulama pregazi teritorije 1 ili više zemalja da dopre do Srbije. U EU Srbija izvizi 80% od ukupnog izvoza. Od EU su članice zajednice upraco dobile pomoć od desetina molijardi € (oko pola bespovratno). Sa tom pomoći će Hrvatska u kojoj je duplo veća prosečna plata Srbiji još pobeći po ekonomskoj snazi. A građani Srbije bespovratno odlaze (uglavnom na zapad) u nezapamćenim brojevima.

    5. Bravo Dr. Oni ameri nama drže pridiku. Pa oni su sprdačina od države. A još uvek misle da su br. 1 , a verovatno su treći danas. A tek Evropa , bila nekada sada liče na bivšu Jugu.

  1. Proveo sam nedavno nedelju dana na Borskom Jezeru i tamo mogao da gledam samo tv programe sa nacionalnom frekvencijom. Osim RTS3 koji se bavi isključivo kulturom i svaka čast na tome, svi ostali kanali su leglo širenja mržnje prema neistomišljenicima. Posle sat vremena izlaganja ovim štetnim zračenjima, dobijete želju da uzmete nož i zakoljete prvog komšiju – neistomišljenika…

  2. Bla, bla, uvek iste floskule, snažno podržavamo, zabrinuti smo i slično licemerje, nego kaži nam ko je ubio Loru Palmer?

      1. Odgovor je jednostavan – ovi sto ti sada vladaju. Radikal Vucic, tetkino koje je igralo na mostu, Milosevicev potparol… Njima postavi to pitanje. Slali su decu u krsevima da lete u smrt. I dozivali hrabro iz svojih skrovista NATO alijansu.

      2. Računam da je gospodin jedino za to nadležan, ipak familija mu je u pitanju…

  3. Vidjeniji Srbi u Cikagu su vec predali zahtev guverneru JB Pritzkeru da predlozi uvodjenje ekonomskih sankcija Srbiji. Narodu treba demokratija a ne jos jedna polukomunisticka diktatura!

    1. Tako zvani viđeniji ljudi u SAD vode račina o svojim porodicama! Nikad se nisu zauzinali, za Srbriju sa njenom ciganijom od „naroda i narodnosti“ koju uvali Broz i ovi njegovi bivši omladinci i pioniri!
      Sad u Srbiji ne žive srbi, nego nekakvi „građani“, pa je veliko pitanje dali je i potrebno ime Srbija!

    2. Nesto slicno je bilo krajem devedesetih. Tadasnja aktuelna vlast je bila ubedjena da je Amerika nezainteresovana za balkanski konflikt. A onda se pokrenuo americki tocak kojeg nista nije moglo zaustaviti. Ishod je poznat.Ako je neko tamo pokrenuo i sada slicnu inicijativu, pa americka administracija ponovo odluci da svoj tocak postavi na vrh srpske autokratske nizbrdice, dalje poniranje Srbije u antidemokratski ambis nece zaustaviti nikakav srpski „klip stavljen u tocak“…

  4. Gospodine Palmer …jedan savet će da Vam da diplomirani pravnik na Beograddkom.Univerzitetu.

    Molim.Vas .. Vasu…uvazenu..tautologiju

    Vaših reči ..i primedbi….zamenite
    Vasim.MERAMA..akoo ste već odskrinuli vrata Avlije RSrbije…???
    !!!

    1. Kakav nepismeni odgovor, jednog nazovimo „pravnika!“ sa BG univerziteta kako se pretstavlja!!!.

  5. Palmeru, svoja posla, ne izigravaj drvenog advokata, „bojkot“ opoziciji.

  6. Kakva je to demokratija da manjina vlada većinom TO se zove aparhejd. A Srbija je rekla 77% #Za Našu Decu.

  7. I mi smo zabrinuti zbog toga što uzimate zdravo za gotovo, glupostima i neistinama, koje plasira i iznosi organizacija Fridom haus i frustrirana opozicija koja gubi na svim frontovima, jer ih narod ne voli, pa zato pribegavaju lažima i neistinama da blate Srbiju!!!!.!!!.

    1. Sram ih bilo! Jedna je istina, samo ona koju plasira av! Ne dajte se pokolebati razmisljanjem da neki Freedom house koji objektivno posmatra situaciju zna bolje!

      1. BRAVO ZA KOMENTAR , JEDINA ISTINA U SRBIJI JE ONA KOJU IZNOSE CLANOVI SNS , NA CELU SA VUCICEM , SVI OSTALI NE GOVORE ISTINU —– DA NIJE SMESNO BILO BI ZALASNO

  8. Da, za Palmera bi najdemokratskije bilo da od medija u Srbiji budu samo N1 i Danas posto su po njegovoj meri. Ja bih zaista bila srecna da bar jednom u ova dva medija cujem neku pohvalu za bilo sta sto je u Srbiji uradjeno. Znam, svakako ima mesta primedbama, al dal je moguce da od 2012. ama bas nista nije uradjeno da se bar jednom pohvali. Verovatno se od svih aktivnosti vlasti biraju za prezentovanje one najgore. Ako je to demokratija i objektivnost, onda bravo.

    1. Gospodine Palmer, ne uznemiravajte nam botove vašom nebitnošću, moraćemo da im plaćamo prekovremeni rad.

  9. U govoru diplomata ovo je više nego žestoka packa od strane najvažnije svetske sile. Da vidimo hoće li Brnabić biti onako arogantna kao kad je komentarisala izveštaj fridam hausa. Rekao bih da je Vučiću preseo današnji ručak 🙂

  10. Po Amerima treba samo tzv. Kosovu dati stolicu u UN, pa ce sve ostalo biti OK. SRBI, NE U NATO! NE U EU! ZIVELA SRBIJA!

    1. A ti bi mozda u rusku guberniju?ili bi volio postati kineska provincija?Po stupnju demokracije mozda bi i trebala Srbija bit dio Kine a ne Hong Kong!razmisli dobro.

      1. Ziveo nama nas VUCIC ili nas Obilic, a ti srbi koji su otisli iz srbije i nisu vise srbi, zamisli domacina koji rusi svoju kucu? A amere ko j… kao i vas gospodine Palmere, idite vi u vasu ameriku sa vasim agencijama i vasim misljenjima, kao i sa vasom opozicijom a nas obicne ljude nasu opoziciju i nasu poziciju ostavi te na miru

      2. @nikola krstic

        Samo nemoj ti iz te tvoje tvorevine da drobis o „stupnju demokracije“… Izaziva smeh.

  11. G-din Palmer je krajnje iskreno kazao da je zabrinut situacijom u Srbiji. U Evropi je svima jasno da se u Srbiji drma autokratski sto je opasno za drzavu i drustvo koje se nazalost jos uvek nije osvestilo da preduzme odlucne korake u rusenju primitivnog, prevazidjenog sistema koji se odrzava novcem prevarenih poreskih obveznika.

  12. NAPADNES ME UZMES MI TERITORIJU I DAS NEKIM DIVLJIM PLEMENIMA KOJI SU SISLI SA PLANINE PROĶETIJE. I SAD MI SOLIS PAMET ,OTELI STE INDIJANCIMA TERITORIJU ,POBILI IH PREKO 100 MILJONA ,TVOJ NASILNICKI DEDA OTEO MEKSIKU KANZAS I PRICAS MI O PRAVDI I DEMOKRATIJI. VI STE JEDNA GENOCIDNA MESAVINA SVIH EVROPSKIH KRIMINALACA KOJI SU POBEGLI OD ZAKONA,ZA NJIMA SU POSLE ZENE LAKOG MORALA I NASTALA GENOCIDNA AMERIKA.. REDOVNA ENGLASKA VOJSKA KOJA JE ZELELA DA VAS DOVEDE U RED JE IZGUBILA RAT I POVUKLA SE U ENGLASKU. SAD TI SOLIS PAMET NEKOME KOME SU TARABE STARIJE OD VASE ISTORIJE,GDE JE CAR DUSAN U 12 VEKU IZMISLIO VILJUSKU I PRVI NAPISAO „DUSANOV ZAKONIK“ SRBIJA JE STARA EVROPSJA DRZAVA I JEDINO JE PROBLEM STO JE NA RASKRSNICI SVIH STRANA .U EU NECEMO UCI JEL TU NEPOSTOJI PRAVDA VEC ZAKON JACEGA ,NEMCI I FRANCUZI I ZATO SU ENGLAZI I IZASLI TAKO JE OSTALA HITLEROVA IDEOLOGIJA O VELIKOM RAJHU.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.