Panel o Kosovu: Ideja korekcije granice sa Srbijom nije propala

Ostavite komentar


  1. Samo vi nastavite da mudrujete na svojim konferencijama, priznata drzava cete postati tek kada shvatite da ste vec odavno postali clan UN, potrebno je samo da donesete svoju stolicu i sednete pored nas iza natpisa: ‘Serbia’ !!!

    1. Ne znam ko da nastavi vi ili mi,Kosovo je nezavisna i tako izgleda da je,sce scedoci da je nezavisna ima svoje granice,ima svoju miliciju ima svoju vojsku ima svoju vladu i najace demokratske zemlje svjeta su je proznali.Ako ti hoces Kosovu da posjetis moras imati pasos inace nemozes da udjes u tu drzavu.Pitam se ko ima pravo i ti ili ja?…

      1. @Florim

        Ta tvorevina na Kosovu je protektorat kojeg izdrzavaju pojedine zapadne drzave. Nezavisne i suverene drzave se npr. bez ikakvih problema uclanjuju u UN, OEBS, Savet Evrope, UNESCO, Interpol ako to zele. A ta tvorevina iako jako zeli nije u stanju da se uclani ni u jednu od tih organizacija. Za prelazak administrativne granice ne treba pasos za gradjane Srbije nego se pokaze licna karta. Nije prvi put da je Kosovo nasilno odvojeno od Srbije, prethodni slucaj je bio za vreme II svetskog rata, znamo i kako se taj pokusaj zavrsio. A ti samo nastavi da fantaziras, ako ti je tako lakse.

  2. Korekcija granica ne podrazumeva razmenu stanovnistvo vec vracanje sdministrativne granice izmedju Autonomne Oblasti KiM pre 1957.god. i to bez Lapske Oblasti jer su Albanci iz Preseva i Bujanovca izgubili pravo jer je teroristicki ustanak OVBMP ugusen pre svega u pomoc NATO.
    Eksterotijalnost SPC i njenih metoha po Vatikanskom modelu kao i ZSO sa izvrsnim ovlascenjima za preostalih sest srpskih opstina kao Gore jer Goranci nisu Albanci vec islamiziranih Srbi.
    Kada se vec pominje Djindjic on je cvrsto bio opredeljen za podelu i ustrojstvo KiM po ovom modelu zato su ga i ubili.

    1. Djindjic jeste likvidiran posto nije pristao da preda Kosmet ali on nije bio za podelu. Imao je 3 opcije i to je bila zadnja opcija i mnogo opsirnija nego ova izdajnicka prica o ZSO i menjanju Srpske teritorije za Srpsku teritoriju. To samo idioti i nazadnjaci mogu da progutaju. Ovo je veleizdaja drzave i narod se probudio a svi koji krse Ustav RS treba da odgovaraju za to.

    2. Nikad i never je bio Kosovo vase… Sto lazete narod izmite knjige i citajte veseg konstruktora Dobrisa cosic sta je planirao i kako je planirao da useli srbe na kosovu…Zalosno mi smo Autoktoni Albanci iz Kosova….a vi ste dosli preko karpata do nase zemlje…

      1. @Arment in Peje(Peci)

        Vi „auktotoni“ a cak i naziv Kosovo je iz srpskog jezika vi „autoktoni“ a na Kosovu a na Kosovu nemate nista od kulturne ili verske bastine nego je sve sto vredi i sta je i pod zastitom UNESCO-a izgradjeno od strane Srba. Ali dobro, proci ce i vas taj samozaljubljeni nacionalisticki zanos i slepilo te cete i sami ukapirati ko ste i sta ste i kako ste se docepali Kosova.

        1. Star od dinosaura@ Ne zuri covece, citaj argumente Akademije umetnosti Bugarske, odelenje za istoriju Balakana sta kaze: Autoktoni srba na Kosovo nije bilo, oni su bili albanski hriscani ortodoksne vere, koji su asimilirani preko SPC u srbe. narocito srenje Kosovo i Pomoravlje, dok ostali deo su kolinizirani srbi i crnogorci iz Hecegovine i Like. To je cela prica o naselenosti Kosova od 11 veka pa nadalje.

    3. Susedstvo
      Da su političari iz Beograda bili dalekovidni kao političari iz Praga i Bratislave, u Danasu bi se pisalo o dobrosusedstvu Srba i drugih naroda. Međutin susedini narodi nisu želili živeti u državi pod komandom Beograda, u toj nezvanično zvanoj Ju-Srbiju.
      U sedamdesetim god. jedan radnik je efektivno po danu radio: 3 sata i 6 minuta. Ko je
      “ zaslužan“ za to. Nijedan narod nije više želeo raditi za Beograd.
      Osvajači i ugnjetači nisu nigde poželjni. Imati lošeg komšiju je loša stvar, imati dvoličnog komšiju je najgora stvar. Ovaj poslednji nema zemjlu ispod noge a traži eksteritorijalnost za crkve i džamije…

      1. @Albanac

        Eto „ne radite“ vec dve decenije za Beograd pa ste opet najbedniji u Evropi sa najmanjim platama, penzijama, nista ne proivodite, zivite od milostinje iz EU i SAD. Kao drugo, vi Albanci ste nacionalna manjina a ne narod u Jugoslaviji i Srbiji. Imate maticnu Albaniju gde ste narod a u svim ostalim drzavama ste nacionalna manjina. Narodi Jugoslavije su imali pravo na samostalne drzave i to su isotvarili i bez problema su sve primljene u sve medjuanrodne organizacije. Nacionalne manjine nemaju to pravo i zato ia vasa tvorevina ne moze ni u Un ni u druge medjunarodne organizacije. ne pustaju laznjake pa to ti je..Ta zemlja na kojoj pokusavate da napravite nekakvu „drzavu“ je po medjuanrodnom pravu deo Srbije, Srbija je stvorila to Kosovo, a vi ste samo dosli sa turskim osvajacima i usetali se na tudju zemlju. Najgore su one komsije koje misle da su nesto drugog od onoga sta zaista jesu, lopovcine koji izigravaju moralne gromade i postenjacine.

    4. Miodraže, miodraže, opet ti. Mani se tvojih istina i ponavljanja tabloidnih zavera. Ti znaš da su neki ubili Đinđića zbog navodne namere za podelom kosova, a koji je o podeli kosova takoreći šaputao odnosno da li je javno ikada i šapucnuo o tome, a vidimo Dačića i Vučića niko ne smaknu. Pa oni javno na zapadu propagiraju ovu ideju kao glavno rešenje za Kosovo dok ih tamo većina ni ne shvata ozbiljno jer im ništa ne veruju pošto ih već 7 godina zavlače za obećano. Da li to rešenje ova naša bulumenta spominje na konferencijama za medije javno kada su u prisustvu rusa? Naravno da ne spominje već se govori o floskulama svete rezolucije 1244 UNa, koja je bila uz kumanovski sporazum čista kapitulacija i kraj naše državnosti na kosovu. To spomenuti pred rusima je smrtni greh a ne još i ozbiljno računati na takav plan ili bilo koji drugi plan koji bi razrešio sve dileme oko sukoba na kosovu. Da li ti je sad nešto jasnije miodraže iz peći ili treba još da ti reči ispečem kako bi se osvestio? Da li ti je sad jasno ko je ubio Đinđića odnosno ko je onoj bagri dao zeleno svetlo da ga ubiju 2003.godine?

  3. Ne rece nam ovaj „mladi“ albanski nacionalista Musliu na osnovu cega su to Albanci dobili eticko, istorijsko i moralno pravo na Kosovo? Na osnovu etnickog cisecnja koje su izvrsili, zlocina, pljacke, potplacivanja, muljanja, istorijskih izmisljotina, diskriminacije preostalih Srba, na osnovu cega? Na osnovu fantazija koje imaju o sebi? Ma vazi…I kako je to „drzava kosova“ blokirala Srbiju? Izvoz iz centralne Srbije je manji od 4% ukupnog izvoza, kada se od toga oduzme sverc, steta je jos manja. Zanemarljiva. Koliku stetu su imali gradjani albanske nacionalnosti zato sto su morali da placaju skuplje proizvode kako one iz centralne SRbije tako i one iz Hrvatske, Turske ili Grcke? Musliu „brine“ o gradjanima Srbije umesto da brine o gradjanima u Pristini i Prizrenu koji su jos bedniji od onih u centralnoj Srbiji te ih svako poskupljenje ostetcuje i te kako i to zarad dokazivanja nekakve „drzavnosti“? Svakome sa vis eod dva grama mozga je jasno da ta tvorevina na Ksoovu nije drzava nego protektorat. Medjuanrodno sporni, izdrzavani i nefunkcionalni protektorat.

    1. Pravopis i vrlina
      Naslov odnosno pravopis komentara govori sve o sebi i autoru komentara. „Virtus sibimetipsi merces“ = vrlina plaća samog sebe.
      Drugim rečima znači idi Stanko za vodu.

      1. @Albanac

        Mislis da tvoji komentari dostojni svake seoske klupice ispred samoposluge gde se ispija pivo i bistri politika ne govori o tebi? Taj melanz patoloske mitoamnije, narcisoidnog sovinizma i jeftine propagande koju rasipas?

      2. @Albanac

        To sto ne kapiras zasto je namerno napisano „alJbanske patrilJote“ uopste ne iznenadjuje ako se uzmu u obzir sadrzaji tvojih komentara.

Ostavite komentar


Politika

Veljanovski: Javni servisi ignorišu drugačije mišljenje 8

Veljanovski: Javni servisi ignorišu drugačije mišljenje

Na poziv predsednice Skupštine Srbije, a u okviru dijaloga o poboljšanju izbornih uslova, poslaničke grupe razgovarale su sa predstavnicima rukovodstava javnih servisa RTS i RTV. Generalni direktor RTV-a Goran Karadžić za N1 kaže da na sastanku nisu čuli ništa novo iz plejade zamerki, koje su stalno prisutne kada je o javnim servisima reč.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.