Pastor osuđuje izjave Jeremića

Ostavite komentar


  1. Načelno je gospodin Pastor-junior u pravu kada govori o principima i važnosti dobrosusedskih odnosa. naročito kada u svojim granicama imamo brojne pripadnike manjinskih naroda čije su matične države oko nas. Mislim na Mađare, Vlahe, Albance, Rumune, Bunjevce, Slovakema ima ih još.Zato čudi savez vojvođanskih Mađara sa političkim snagama koje su dale nemerljiv doprinos cepanju Jugoslavije po etničkim kriterijumima ne mareći za privredne i egzistencijalne interese. Ali uvek se nađe neki spretni pripadnik manjina koji usmeri stvari u svoju korist. Čuven je prepošteni Mihalj Kertes, a bilo ih je još…

  2. Gospodina Balinta Pastora sam u prethodnom sazivu Skupštine Srbije, dok sam još uvek imao stomak da gledam prenose sednnica, na mene ostavio vrlo dobar utisak kao odmerenog političara, koji je uvek govorio argumentujući svoje tvrdnje. Nije me toliko iznenadila ni podrška SVM i ulazak u Koaliciju sa AV, jer su i u susednim državama stranke manjina su u koaliciji sa vladajućim strankama, verujući da će tako imati mogućnost da poboljšaju položaj svog naciona. No ipak bih g. Pastora želeo da podsetim na vreme 90tih, kada je Vojvoda Šešelj, politički otac AV, građanima Srbije u Vojvodini, pripadnicima nacionalnih manjina, kojsi tu žive vekovima u relativno dobrim odnosima sa srbima, koje su "kvarili" svetski ratovi, u svojim ratnohušačkim govorima, tim pripadnicima nacionalnih manjina, nudio po sendvič za put u jednom pravcu, do države matice. Praktično im je pretio, a negde (Hrtkovci) bogami i silom, proterivao. No to je (ružna) prošlost. Vratimo se u sadašnjost i migrantsku krizu, u kojoj je Srbija pokazala puno razumevanje za rigidan stav Međarske da ne puštaju u zemlju migrante, pa ih je Srbija preusmerila ka Hrvatskoj. Naravno dok je još bila prohodna tzv. "Balkanska ruta". To razumevanje je zaista doprinela poboljšanju odnosa između Srbije i Mađarske, ali se nesme prenebreći ni činjenica da su u obe zemlje na vlasti autokrate Vučić i Orban koji se dobro razumeju…

  3. Kako predsednički kandidat "koji doduše još unije uspeo da prikupi 10.000 potpisa" može svojim izjavama na bilo koji način uticati na međunarodne odnose?

  4. Blago vama sa ovakvim potuljenim komentatorima… Ne radi se o partiji ili politici vec o nasoj naciji. Ali Bg vise nije Jugoslavija pa tako zbogom.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.