Pastor: SVM apsolutno podržava ministra Gašića 1Balint Pastor, foto: Natalija Jakovljević

Šef poslaničkog kluba Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor rekao je da njegova stranka apsolutno podržava rad ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića kao i rad celokupne vlade na čelu sa Anom Brnabić.

„Zbog toga ćemo glasti protiv predloga da se Gašiću izglasa nepovernje, a sve što mislimo da treba drugačije rešavati mi uvek kažemo direktno ministru“, rekao je Pastor na sednici supštine Srbije.

Pastor je istakao da treba efikasnije raditi na povećanju broja pripadnika nacionalnih manjina u MUP-u, a pohvalio je i što po zakonu već desetak godina u MUP-u mogu raditi i ljudi sa dvojnim državljanstvom.

„Smatramo da u 21. veku čijenica da neko ima još neko državljanstvo osim srpskog ne sme da diskriminiše zaposlene u MUP-u, imali smo guvrenera Narodne banke sa dvojnim državljanstvom“ rekao je Pastor.

Poslanici skupštine Srbije danas razmatraju predlog za izglasavanje nepoverenja ministru Gašiću, a premijerka Srbije Ana Brnabić rekla da da se sa tim ne slaže i da ne podržava Gašićevu smenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari