Pastor: SVM usvojila nacrt koalicionog sporazuma sa SNS 1Balint Pastor, foto Natalija Jakovljević

Vršilac dužnosti predsednika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor izjavio je danas da je ta stranka usvojila Nacrt koalicionog sporazuma sa Srpskom naprednom strankom (SNS), i da očekuju da će i dalje biti deo većine, u skupštinama Srbije i Vojvodine.

On je za Subotički mađarski radio ocenio da je ; to „jedini način da se projekti predviđeni pomenutim sporazumom i ostvare“.

Rekao je da Sporazum ima i jedan poseban dodatak vezan za infrastrukturne projekte, ali i da su, kako je kazao, svesni da ne mogu svi projekti biti ostvareni u narednih nekoliko godina.

„SVM sada čeka da vidi kako SNS vidi ulogu najveće i najznačajnije stranke ovdašnjih Mađara, kako u republičkom tako i u pokrajinskom parlamentu“, kazao je on.

Podsetio je da je po broju poslaničkih mesta SVM druga najjača stranka u pokrajinskom parlemntu, te nije isključio mogućnost da predsednik vojvođanskog parlamenta, kao i do sada, bude izabran iz redova SVM.

Istakao je da je SVM spreman i za predstojeće lokalne izbore, kao i da sa velikim interesovanjem prate i aktuelnosti vezane za predstojeće izbore za Evropski parlament.

Pozvao je građane sa dvojnim državljanstvom da na tim izborima glasaju i da podrže kandidate vladajuće koalicije u Mađarskoj „Fides-HDNP”.

„Protekla dva mandata dokazala su da je neophodno da SVM ima svog predstavnika u Evropskom parlamentu. To je važno ne samo zbog vojvođanskih Mađara, već i zbog toga da Brisel dobije realniju sliku o Srbiji i svemu onome što Srbija čini na putu ka članstvu u EU“, ocenio je Pastor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari