Patriotizam je uvesti sankcije Rusiji: Dalibor Jekić SSP Kragujevac u akciji Pravac Evropa 1Foto: Z. S. M.

 

Kada bi u Srbiji postojale evropske vrednosti, demokratsko društvo i stabilne i nezavisne institucije, svakako bi politička scena bila drugačija nego što je to danas i SNS ne bi ni bio na vlasti, poručio je Dalibor Jekić, narodni poslanik i predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Kragujevac tokom akcije Pravac Evropa koja je održana popodne u Pešačkoj zoni.

U centru Kragujevca aktivisti SSP iz Kragujevca na štandovima su upoznali Kragujevčane sa idejom i akcijom Pravac Evropa, kao i njenim ciljem – šta znači ubrzavanje evropskih integracija za našu zemlju i građane.

– Pre svega to je borba protiv kriminala i korupcije. Nezavisno tužilaštvo, jednakost pred sudovima, sloboda medija, zdravstveni sistem koji funkcioniše, da od svojih plata i penzija vodimo život vredan čoveka… Ostvarenje ovih pobrojanih zahteva definitivno bi „skratilo” period vladanja Srpskoj naprednoj stranci, smatra Jekić.

Kragujevčanima koji su danas u Pešačkoj zoni potpisivali predloge u akciji Pravac Evropa Stranka slobode i pravde predočila je da se bori za ubrzanje evropskih integracija.

– Praktično da završimo sve pristupne pregovore pre 2028. godine i to je naš aktivni plan kako bi Srbija 2030. godine postala punopravni član Evropske unije, ističe Jekić.

Po mišljenju SSP-a ulazak u EU značio bi bolji život za sve građane Srbije.

– Oslobodili bi preduzeća i institucja od partokratije. Da javnim preduzećima ne upravljaju stranački direktori već najbolji stručnjaci. Da država postane servis građana a ne plen partijskog parazitizma. Bolje uslove za mlade koji neprestano i masovno odlaze baš putem te Evrope. Poboljšanje uslova za poljoprivredu, … Bolje, pravednije i bogatije društvo u celini, navodi Dalibor Jekić.

Za Stranku slobode i pravde Srbiji je mesto u EU i tu nema dileme.

– Mi pripadamo Evropi, geografski se nalazimo na evropskom kontinentu a ne negde drugde i sasvim je normalno da moramo da idemo u pravcu Evropske unije, zaključuje narodni poslanik SSP-a iz Kragujevca.

Patriotizam je uvesti sankcije Rusiji: Dalibor Jekić SSP Kragujevac u akciji Pravac Evropa 4
Foto: Z. S. M.

Zbog toga se Stranka slobode i pravde bori za usklađivanje sa politikom EU po pitanju svega pa i po uvođenju sankcija Rusiji.

– To je interes Srbije a ne Rusije. Mi moramo da budemo prave patriote i donosimo odgovorne odluke koje su najbolje za građane naše zemlje a ne drugih država i „borimo se za njihove interese”, kaže Jekić za Danas.

Sem u Kragujevcu akcija Pravac Evropa – Reci DA!, odvijala se danas paralelno u još 15 gradova Srbije: Smederevu, Požarevcu, Sremskoj Mitrovici, Kruševcu…

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari