Pavićević: Evropske integracije CG nisu tema prisutna u javnosti, deo odgovornosti i na EU 1Foto: Medija centar

Evropske integracije Crne Gore nisu tema koja je prisutna u javnosti, ali deo odgovornosti je na samoj Evropskoj uniji (EU), koja ne šalje dobre signale regionu, ocenio je politikolog Vladimir Pavićević u novoj epizodi emisije „EWB Skrining“ portala Juropijen vestern Balkans.

Pavićević je istakao da će rekonstrukcija Vlade Crne Gore osnažiti državu, ali dodaje da odnosi sa Srbijom i dalje nisu na nivou koji se očekivao posle promene vlasti.

On je dodao da nisu ostvarena očekivanja građana da će odnosi Crne Gore i Srbije i u formalnom smislu biti mnogo bolji posle smene vlasti Demokratske partije socijalista.

Kao primer takvih neispunjenih očekivanja Pavićević je naveo činjenica da nova vlast nije vratila ambasadora Srbije, koga je proterala prethodna.

Upitan o poređenju uloge Srbije u regionu sa njenom ulogom devedesetih, Pavićević je rekao da svi koji su iole upućeniji znaju da je ovo vreme potpuno drugačije i vreme drugih odnosa.

On ocenjuje da je bila dobra odluka predsednika Srbije da ne dođe na Cetinje i da je, bez obzira na motive, delovanje Srbije povodom izbora prošle godine ostavilo građanima Crne Gore da kažu šta misle.

Za mene je ta pobeda nad Milom Đukanovićem bila toliko čista da će se ona slaviti dugo vremena i istraživati kao dobar fenomen, naglasio je Pavićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari