Pavićević (Ne davimo Beograd): Protest - fenomenalna manifestacija nezadovoljstva građana 1Foto: Ljiljana Bukvić/Danas

Poslanik pokreta Ne davimo Beograd Đorđe Pavićević ocenio je večeras treći protest „Srbija protiv nasilja“, koji i dalje traje, kao „fenomenalnu manifestaciju nezadovoljstva građana onim što se dešava u državi“.

Pavićević je agenciji Beta na još uvek blokiranom autoputu, rekao da je broj okupljenih na protestima pokazao da su se građani oslobodili „one vrste straha i srepnji pod kojima su živeli“.

„Optimista sam kako će teći politička dinamika vezano za zahteve protesta“, kazao je on i dodao da ne postoji jedan protest koji rešiti sve probleme, niti „Dan D“.

Prema njegovoj oceni, zahtevi protesta, uz podšku sa ulice i sa onim što opozicija radi u institucijama, trebalo bi da dovedu do boljeg života za ljude i normalnije situacije.

Posle više od šest sati večerašnjeg trećeg po redu protesta „Srbija protiv nasilja“, na blokadi autoputa ostalo je par hiljada ljudi, a neki su postavili i šatore i vreće za spavanje kako bi tu prenoćili.

Pavićević je istakao da jedan broj ljudi želi da nastavi blokadu, te da očekuje da situacija može biti brzo rešena.

On je naglasio da je važno da ne bude incidenata, koji bi ugrozili tekovine protesta.

„Mislim da će borba trajati protiv tako moćnog protivnika koji nije spreman ni da razgovara, kao ni na ustupke, a uz to i demonstrira silu“, rekao je Pavićević.

Prema njegovim rečima, sigurno je da će i sledeća nedelja u političkom smislu biti zanimljiva, a da će protesti biti nastavljeni.

Okupljeni koji su ostali na delu autoputa ispred „NIS“ pumpe u par navrata su se pomerali kako bi prošla kola Hitne pomoći, praćena policijskim vozilima.

Na blokadi saobraćajnice je i veći broj narodnih poslanika iz stranaka proevropske orijentacije, koje su zajedno sa građanima i pozivale na protest.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari