Pavle Grbović novi predsednik PSG-a 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Pavle Grbović izabran je danas za predsednika Pokreta slobodnih građana (PSG), a za potpredsednike su izabrani Aleksandar Petrović, Petar Đorđević, Natan Albahari, Aleksandar Radoičić, Sergej Trifunović i Aleksandar Ilić.

Grbović je na konferenciji za novinare najavio proces ujedinjenja PSG sa Novom strankom i dijalog sa svim opozicionim političkim organizacijama koje baštine slične vrednosti.

„Imamo problema sa kriminalnim režimom, državnim aparatom sjedinjenim sa kriminalom i mafijom koja ne preza ni pred čime“, naglasio je Grbović.

Grbović je bio jedini kandidat za predsednika, a za njega je glasalo 108 delegata od ukupno prisutnih 126.

Skupština PSG je održana u Kombank dvorani u Beogradu.

Za članove Predsedništva PSG izabrani su: Sergej Trifunović, Aleksandar Ilić, Natan Albahari, Aleksandar Radoičić, Aleksandar Petrović i Petar Djordjević.

Dosadašnji predsednik PSG Sergej Trifunović izjavio je da je od njegovog preuzimanja pokreta 2019. članstvo tri puta povećano, a broj odbora širom zemlje dva puta.

Nova stranka apelovala je danas na sve stranke i organizacije liberalne orijentacije da pristupe „ozbiljnim međusobnim razgovorima i pripremama za predstojeću političku borbu“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari