Pavle Grbović u petak na protestu u Kragujevcu 1Foto: Z. S. M.

 

Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović prisustvovaće sutra, u petak, 11. avgusta na protestu Srbija protiv nasilja u Kragujevcu.

Ovo je za Danas potvrdio Vlatko Rajković, predsednik Gradskog odbora PSG u Kragujevcu.

Kao i do sada kada su opozicioni političari prisustvovali protestima, Grbović se neće obratiti okupljenima već će samo učestvovati u protestnoj šetnji i biti u koloni sa Kragujevčanima.

Protest Srbija protiv nasilja održaće se po 11. put u Kragujevcu u petak, 11. avgusta sa početkom u 19 sati.

Građani će se tradicionalno okupiti na Đačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimanzije gde će im se obratiti Kragujevčanka Jasna Veljanović, kompozitor i muzički teoretičar, redovni profesor na FILUM.

Profesorka Veljanović imala je priliku da živi van zemlje i da upozna druge kulture, ali je neko ko smatra da ne treba odustajati od svoje zemlje i grada, već da je neophodno obezbediti bolji kvalitet života i da je svaki pojedinačni građanin odgovoran kako za svoje zadovoljstvo i nezadovoljstvo načinom življenja.

– Moramo zajedno da menjamo loše stvari, poručuju organizatori protesta u Kragujevcu.

Posle govora i ovog puta će uslediti protestna šetnja kragujevačkim ulicama: Daničićevom, Kneza Miloša, Kralja Aleksandra Prog Karađorđevića do 27. marta gde će u centru grada kod spomenika prvoj štefeti biti blokiran saobraćaj do 21 sat.

Tokom dosadašnjih protestnih šetnji Srbija protiv nasilja Kragujevčani su blokirali saobraćajnice kod Velikog parka, Medicinske škole, Kneževog arsenala za vreme Aresenal festa, Zastavinog soltera, Trg vojvode Radomira Putnika, kao i lokaciju kod Gradske tržnice i Tartar konaka, ulicu Svetozara Markovića kod Crvenog krsta i kuću dr Ilije Kolovića sa porukom gradskim vlastima da se očuva urbanističko nasleđe.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari