Pavlović: Gradska vlast da odustane od prodaje Sava centra ili će svi odgovarati 1Miloš Pavlović Foto: Narodna stranka

Odbornik Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović pozvao je danas gradsku vlast da odmah odustane od prodaje Sava centra, a naročito od prodaje po ceni ispod tržišne vrednosti imovine.

„Narodna stranka će u suprotnom učiniti sve da se svi učesnici ovog pravnog posla nađu pred sudom i odgovaraju“, rekao je Pavlović.

Pavlović je istakao da su „stvoreni uslovi da se pljačka po zakonu“ i da se Sava centar proda po ceni od 236 evra po kvadratnom metru.

„Da stvar bude gora, i početna cena od 27,4 miliona evra, odnosno 393 evra po kvadratnom metru, po kojoj je Sava centar bio ponuđen na prodaju, bila je ispod realne tržišne vrednosti“, rekao je Pavlović, a prenosi pres služba Narodne stranke.

Pavlović je dodao da je pozivanje na obavezu investitora da uloži 50 miliona evra u Sava centar „najobičniji medijski spin“, jer će taj objekat prodajom postati privatna imovina, pa ulaganje 50 miliona evra nije investiranje u imovinu Grada Beograda od koje će interes imati grad i Beograđani.

Pavlović je podsetio da je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ranije danas izjavio će gradska vlast ove nedelje odlučiti da li će iskoristiti zakonsko pravo i početnu prodajnu cenu za Sava Centar smanjiti za dodatnih 20 odsto, tako da Sava bude prodat po ceni koja će iznositi 60 odsto od početne prodajne vrednosti, koja je bila 27,4 miliona evra.

„Skupština Beograda 25. juna 2019. godine usvojila izmene Odluke o načinu postupanja sa nepokretnostima koje su u javnoj svojini Grada Beograda odnosno na kojima Grad Beograd ima posebna svojinska ovlašćenja, kojom su stvoreni uslovi se početna procenjena vrednost nepokretnosti može umanjiti na 60 odsto početne procenjene vrednosti i po toj ceni prodati“, rekao je Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari