"Penzioneri da podrže ProGlas": Tamburić ih pozvao da odbrane slobodnu izbornu volju 1Jovan Tamburic foto Printscreen/N1

Predsednik Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije Jovan Tamburić pozvao je danas penzionere da odbrane slobodnu izbornu volju građana i da se pridruže protestu koji 30. decembra organizuje ProGlas, saopštilo je to udruženje.

Izborna volja građana je organizovano, zloupotrebom državnih istitucija i resursa prekrojena, pored ostalog i masovnim upisom u spiskove za lokalne izbore građana koji ne žive i koji nemaju stvarno prebivalište u Beogradu, rekao je Tamburić.

On je naveo da Udruženje traži poništenje izbora na svim nivoima i njihovo ponavljanje posle stvaranja uslova za poštene i ravnopravne uslove za sve učesnike na njima.

Dodao je da Udruženje podržava proteste koje organizuju slobodni studenti i opozicija i da poziva poslanice i poslanike koji štrajkuju glađu da prekinu štrajk jer su svojim porodicama i Srbiji potrebniji zdravi.

Zahtevamo od pravosuđa da oslobode sve neosnovano uhapšene i torturi izložene građane zbog izražavanja političkih stavova na protestima, rekao je Tamburić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari