"Uhapsili me jer sam na Tviteru napisao da je predsednik kriminalac": Predsednik pokreta "Ćale, ovo ja za tebe" priveden, pa pušten iz SBPOK 1Foto: Kristina Bondžulić

Petar Đurić, predsednik udruženja građana „Pokret Ćale ovo je za tebe“ nakon privođenja od strane Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) pušten je na slobodu, napisao je na Tviteru njegov advokat Čedomir Stojković, koji je dodao je povod privođenja – „politički tvit u kome (Đurić) kritikuje predsednika (Vučića)“.

Stojković tvrdi da su Đurića terali da obriše tvit pre nego što mu dođe advokat.

– Sutra u 13 časova u Palati pravde lupamo na vrata tužioca koji je sve ovo naredio. Sa medijima, napisao je ovaj advokat.

Na Tviteru se potom oglasio i sam Đurić.

„Dobro sam! Ali ne onako kako bi trebalo nedeljom uveče. Uhapsili su me jer sam na Tviteru napisao da je predsednik kriminalac. On to i jeste. Ali ovo je prvi put da se neko hapsi zato što to tvrdi! Bilo je svega. Maltretiranja…“, naveo e Đurić.

Vest o privođenju Đurića objavio je prvo advokat Stojković na svom nalogu.

Stojković je na Tviteru napisao da je u pitanju politički progon i da već sat vremena mu uskraćuju pravo da vidi Đurića, odnosno da uopšte uđe u zgradu SBPOK-a.

“Nakon Nikole Sandulovića prošle nedelje na informativni razgovor je upravo priveden Petar Đurić“, napisao je takođe ovaj advokat.


Kako saznajemo, Đurić je priveden oko 18 časova i 20 minuta, kod tržnog centra Rajićeva, u Beogradu.

Njega su zaustavila trojica pripadnika SBPOK-a u civilu, koji su postupili profesionalno i Đuriću rekli da ga privode po nalogu tužilaštva, kažu svedoci događaja za Danas. Pripadnici SBPOK-a su Đuriću rekli da su se slučajno tu zadesili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari